От 10 март за период от две седмици в Северна

...
От 10 март за период от две седмици в Северна
Коментари Харесай

Отново полицейски час в Северна Македония?

От 10 март за интервал от две седмици в Северна Македония връщат полицейския час, предава скопската телевизия „ Сител “. Движението на жителите ще бъде лимитирано в диапазона сред 22:00 и 5:00 часа.
Препоръката бе дадена от Комисията по инфекциозни заболявания. Очаква се държавното управление да утвърди решението на днешното съвещание. Предложението идва след тревожното повишаване на броя на новоинфектираните и цялостния потенциал на болничните заведения. Засега здравните управляващи не обмислят въвеждането на за уикендите, само че и не изключват опцията за сходни ограничавания.
 Рестрикциите в Нидерландия ще отпаднат до юли Рестрикциите в Нидерландия ще отпаднат до юли
Много аспекти на естествения обществен живот в Нидерландия ще се върнат в края на второто тримесечие, защото програмата за имунизация в...
„ Много е мъчно да се каже в този момент дали тази наклонност ще продължи или ще се доближи плато, т.е. дали вълната, която се появява в този момент, ще бъде идентична с тази от ноември. Мненията на епидемиолозите са разграничени. Но би трябвало да бъдем деликатни и подготвени и в този смисъл рекомендацията на Комисията по инфекциозни заболявания е да има ограничаване на придвижването след 22:00 часа, защото те считат, че има групиране след затваряне на заведенията за публично хранене, без да се съблюдават превантивните ограничения “, изясни Венко Филипче, министър на опазването на здравето.
Въпреки доминирането на английската разновидност в страната, Филипче споделя, че няма разлика в клиничната картина на пациентите. В болница попадат както остарели, по този начин и млади пациенти. Ситуацията е тревожна и няколко здравни заведения в страната няма свободни места за хоспитализация на пациенти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР