От 1 януари Центърът за градска мобилност ще продава два

...
От 1 януари Центърът за градска мобилност ще продава два
Коментари Харесай

Нова година, нови билети за градския транспорт, нови глоби и още

От 1 януари Центърът за градска подвижност ще продава два типа нови транспортни документи. Очакванията са те да бъдат употребявани от хората, които най-рядко употребяват услугите на обществения превоз в София. 

Единият превозен документ е билет„ 30+ “, който ще дава опция на притежателя му да се прекачва във всички типове градски превоз в границите на 30 минути на цена от 1,60 лева Вторият  е билет „ 60+ “ и е подобен на първия, само че за два пъти по-дълго време. Цената му е 2,20 лева

„ Това са електронни билети и те ще се качват на носителите на Центъра за градска подвижност “ , сподели изпълнителният шеф на ЦГМ Атанас Дилчев.

Зареждането на услугите ще става посредством известната пластика на цена от 3 лева и пластика ултра лайт на цена от 0,80 лева, която ще може да се закупува от пунктовете на центъра.

Той добави още, че новите транспортни документи също ще могат да се таксуват с банкова карта. „ След първата валидация на Вашето безконтактно устройство или банкова карта, идващите 30 или 60 минути, няма да бъдете таксувани “, уточни изпълнителният шеф на ЦГМ.

„ Остава опцията в метрото да се употребява хартиеният билет от 1,60 лева и той ще дава право, както и до момента, единствено на едно пътешестване. При потребност може да се закупи и от лидера на съответното транспортно средство, само че на цена от 2 лева “, добави Дилчев.

По думите му безпорядък с продажбата на транспортните документи от ЦГМ няма да настъпи. Той подсети, че всеки, който към днешна дата има закупен книжен билет, има право да го употребява до 1 март

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР