От 1 януари 2024 г. асансьорите им няма да работят,

...
От 1 януари 2024 г. асансьорите им няма да работят,
Коментари Харесай

От 1 януари спират всички асансьори без монтиран щит

От 1 януари 2024 година асансьорите им няма да работят, в случай че на тях не се инсталира защитен щит

Русенски блокове към този момент осъмнаха с предизвестия, че от 1 януари 2024 г. асансьорите им няма да работят, в случай че на тях не се инсталира предпазен щит. Крайният период за осъществяването на тази мярка за сигурност е 21 декември 2023 година Тя е въведена по европейски стандарт.

Непродадените контейнерни къщи се продават съвсем без париДомове за контейнери за доставка | Реклами в мрежата за търсене

Време е за промяна на гуми? Всесезонни гуми на изчистени цениГуми | Търсене на реклами

Скрита камера. Тежи единствено 20 грама. Вижда всичко. Купете я сегаMini cameraКупете в този момент

След 1 януари 2024 година стартират инспекции от Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН). Наредбата за безвредната употреба и техническия контрол на асансьори е издадена от Министерството на районното развиване.

Изискването се отнася до жилищни здания, предприятия, институции и всички сгради, които са получили уверение от ДАМТН за реализиране на дейностите по поддържане, поправяне и преустройване на уреди за напредване сред етажите на здания.

„ Вече година и половина предизвестяваме нашите клиенти за новата мярка и за задължението да си монтират щит ", обясни Веселин Тодоров, притежател на русенска компания за поддържане на асансьори, представен от вестник „ “

" Под пода на кабината се поставя една железна структура, необятна колкото шахтната врата, и запълваща дупката сред кабината и шахтата. По този метод се заобикаля заплахата човек да падне в шахтата. Ако някой заседне сред етажите, и, макар възбраната, се опита самичък излезе, тогава даже и да успее да отвори вратата, няма да може да падне в шахтата надолу, тъй като ще има този щит. На мен ми се случи подобен случай с куче, което падна от 7-ия етаж - и то доста огромно куче. Като заседнат в асансьора, хората са нетърпеливи сами да се освободят и да отворят вратата. И в случай че я отворят, вместо да слязат на етажа, падат в шахтата. Този щит прикрива дупката, в която биха паднали. Така че той пази живеещите в постройката “, безапелационен е експертът.

Живеещите в постройката или шефът на етажната благосъстоятелност би трябвало да заплатят за монтирането на щита. „ Конструкцията коства към 360 лв. за мебелна кабина – вид кабина за багаж, или към 300-320 лв. за дребна кабина - уточни Тодоров. - Но цените зависят от кой производител са купени и по кое време са купени щитовете. Понеже това го приказваме от година от половина, тогава цените бяха към 200 лв.. Но доста малко хора извършиха тогава рекомендацията и в този момент цените скочиха даже до 400-500 лв. “.

Собственикът на компанията предизвести, че последният работен ден, в който се поставят тези щитове, е 21 декември. “След това стартират поголовни инспекции и ще се вършат огромни актове за хиляди лева глоби от ДАМТН “, безапелационен е Тодоров. Актовете са както за компанията, която поддържа асансьора, по този начин и за етажната благосъстоятелност на постройката.

Тодоров припомня още веднъж, че по принцип, в случай че заседнеш в асансьора, нямаш право самичък да се опитваш да излезеш. Звъниш или на инструкции в кабината асансьор, или на аления бутон. „ В рамките на 15-20 минути идва механик “, твърди експертът. Най-добре е постоянно в асансьора да се влиза с телефон, предлагат пък патили от асансьорни неволи русенци.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР