От 1 октомври Първа специализирана акушеро-гинекологична болница за активно лечение

...
От 1 октомври Първа специализирана акушеро-гинекологична болница за активно лечение
Коментари Харесай

Общински болници започват безплатни прегледи за рак на гърдата

От 1 октомври Първа профилирана акушеро-гинекологична болница за интензивно лекуване “Света София” започва профилактична акция във връзка Световния месец за битка с рака на гърдата, стана ясно в сряда. Инициативата е подкрепена от Столична община. За четвърта поредна година фасадата на Националния замък на културата ще бъде осветена в розово – цветът, който символизира борбата с подлото заболяване.

В акцията и тази година се включват 10 здравни заведения от 5 града , сред които и столичните общински лечебни заведения – Първа САГБАЛ " Света София ", Университетска Първа МБАЛ София " Св. Йоан Кръстител ", Пета МБАЛ – София и Четвърта МБАЛ – София. Безплатните прегледи за рак на гърдата ще се организират след авансово записване.

Графикът за месец октомври и телефоните за контакт на всички лечебни заведения са оповестени на на Първа САГБАЛ " Света София ".

В рамките на тази самодейност през октомври м.г. над 800 дами бяха прегледани гратис за рак на гърдата в общинските лечебни заведения в София. При 8 от пациентките бе открит карцином на гърдата, а при над 170 столичанки бяха открити доброкачествени формирания на млечната жлеза.

Успоредно с тази акция от 2015 година по предложение на кмета Йорданка Фандъкова Столична община годишно извършва своята скрининг стратегия за рак на млечната жлеза. В нея вземат участие всички общински АГ и многопрофилни лечебни заведения, Специализираната онкологична болница и 12. ДКЦ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР