От 1 март официално в Кърджали ще бъде въведена т.нар.

...
От 1 март официално в Кърджали ще бъде въведена т.нар.
Коментари Харесай

От 1 март в Кърджали официално ще бъде въведена Синя зона

От 1 март публично в Кърджали ще бъде въведена така наречен Синя зона, разгласи на нарочна конференция през днешния ден кметът на Кърджали доктор инж. Хасан Азис. Тя се организира в офиса на Общинското дружество „ Паркинги, гаражи и зони за паркиране ”, а в нея участваха още шефът на предприятието Шенай Мехмедали и заместник-кметът Тунджай Шюкрю.

Зоната за почасово паркиране обгръща централна градска част. С над 500 паркоместа, тя се разгръща на 31 улици, като на по-късен стадий ще бъдат включени още 2 – „ Стадионска “ и „ Ген. Чернозубов “, посочи Шенай Мехмедали. По думите й за услугата кърджалийци ще заплащат по три метода: посредством SMS, посредством така наречен паркоавтомат или в обозначени търговски обекти. Цената за час престой е лев, като при заплащане с малко известие потребителите ще заплащат и цената на SMS-a, посочи Шенай Мехмедали. Всички заплащания в синята зона ще се правят единствено и само електронно, няма да има заплащания на ръка, добави я кметът доктор инж. Хасан Азис и добави, че за всичко свъзано със Синята зона жителите могат да се обаждат на телефон 0879 167 000.

Живущите в обсега на зоната за почасово паркиране ще могат да се възползват от годишен абонамент за автомобила си, който е в размер на 50лв. Срещу същата сума, само че на месец, ще могат да се възползват комерсиалните и фирмени обекти, като те ще имат право да наемат до 2 места.

Кметът доктор инж. Хасан Азис разяснява, че в администрацията към този момент получават позвънявания, в това число и подписки с искане междублоковите пространства до Синята зона да бъдат включени в нея, с цел да не изпаднат в неспособност да паркират колите си поради напор на коли, решили да спестят такса. В тази връзка градоначалникът изрази желанието си в най-скоро време да се срещне с хората от междублоковите пространства на територията на Синята зона, с цел да чуе техните претенции и да се реши по какъв начин може да бъде позволен казусът на идващ стадий от построяването на Синята зона в Кърджали.

Организационно-технически и кадрово всичко е готово за началото на синята зона от 1 март. Помислено е и за отчитането на санкции на скъпите коли, на които няма да бъдат поставяни скоби. За тях ще се викат чиновници на Пътна полиция, които да установяват нарушаванията. На този стадий общинското дружество ще работи без репатриращ автомобил. Направени предварителни планове демонстрират, че при 50 % претовареност на паркоместата общинското дружество ще може да се самоиздържа, стана ясно още на конференцията.

Тя продължи на територията на самата Синя зона, където кметът инж. Хасан Азис персонално показва два от методите за заплащане на престоя на автомобила си – посредством паркоавтомат или в обозначен за задачата търговски обект.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР