От 1 до 15 август т.г. тютюнопроизводителите могат да подават

...
От 1 до 15 август т.г. тютюнопроизводителите могат да подават
Коментари Харесай

Тютюнопроизводители могат да кандидатстват за помощ де минимис от 1 август


От 1 до 15 август т.г. тютюнопроизводителите могат да подават документи за подкрепяне по помощта " де минимис " (de minimis) за компенсиране на част от индустриалните разноски за развъждане на тютюн, оповестяват от Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ).

Финансовото подкрепяне е ориентирано към тютюнопроизводители, които не са получили de minimis при започване на 2022 година, защото не са отговаряли на изискванията по схемата. Към момента тези стопани са вписани в регистъра на тютюнопроизводителите за 2022 година и имат осъществени количества от творби през 2021 година тютюн.

Заявленията за подкрепяне ще се одобряват в Областните дирекции (ОД) на ДФЗ. Документи се подават по непрекъснат адрес на физическото лице или едноличния търговец, както и по седалището на юридическото лице. Кандидатстването става персонално или посредством упълномощено лице след показване на нотариално заверено пълномощие по пример, направен от ДФЗ.

Утвърденият бюджет по схемата е в размер на 360 000 лева Помощта се дава за повърхност, а избраната ставка е в размер на 120 лева./дка (1 200 лева./хектар).

Срокът за погашение на помощта е до 31 август 2022 година

Общият размер на предоставените на едно лице или дружество помощи по скица de minimis не може да надвишават левовата равноценност от 25 000 евро за интервал от три поредни финансови години.

Указанията за използване на държавната помощ de minimis са оповестени на интернет страницата на Държавна фирма " Земеделие ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР