От 1 април Ритуалната зала в Централния гробищен парк на

...
От 1 април Ритуалната зала в Централния гробищен парк на
Коментари Харесай

Ритуалната зала в Централния гробищен парк на Габрово затваря за ремонт

От 1 април Ритуалната зала в Централния гробищен парк на Габрово прекратява работа за плануван ремонт.

Реконструкцията се постанова заради цялостното неприятно положение на постройката, което не дава отговор на актуалните потребности и условия за подобен вид оборудване в регионален град.

В настоящия си тип залата е с остаряла и компрометирана структура, ниският таван не подхожда на актуалните условия за осветеност, липсва вентилационна и климатична апаратура, а съществуващите камери са непригодни за приложимост, защото не разполагат с нужните изолационни, климатични и хигиенични параметри. Сградата не дава отговор и на условията за налична среда, като до нея няма опция да се доближи от хора с увреждания, заради неналичието на рампа и невъзможността за превъзмогване на съществуващите стъпала.

Изисквания за енергийна успеваемост също не са налице – липсва каквато и да е топлоизолация, а остарялата железна дограма е от еднослойно нормално стъкло. Сградата не дава задоволително покрита част на входа, където при неподходящи атмосферни условия жителите изчакващи да стартира ритуала могат да застанат.

Цялостната реорганизация на Ритуалната зала към гробищния парк ще включва построяването на напълно нова стоманобетонова структура, излизаща с по 25 см отвън съществуващите очертания и основи на постройката, нов покрив, дограма, отводняване, нови отоплителни, вентилационни и осветителни съоръжения, както и досегаемост на средата. Предвижда се ремонтът да завърши в края на лятото.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР