От 05 до 10 ноември тази година в китайския град

...
От 05 до 10 ноември тази година в китайския град
Коментари Харесай

Напук на идеите на САЩ за сдържане, световният бизнес и наука се стичат в Шанхай

От 05 до 10 ноември тази година в китайския град Шанхай се организира Петото интернационално ревю за импорт - основно събитие, което всяка година събира от ден на ден представители на бизнеса и освен. Експото от 2021 година беше посетено от 100 страни и интернационалните търговски организации, както и в по-конкретен проект от 400,000 професионални гости, които се записаха за него. При това става въпрос за епохата на Ковид пандемията и все по-нарастващата световна геополитическа борба, които обаче не попречиха на това неповторимо мероприятие.

Тази година се чакат повече гости от предходната. Общо 145 страни, райони и интернационалните търговски организации, както и предприятия от 127 страни ще вземат участие в тазгодишното интернационално експо в Шанхай. Това е огромно нарастване, което отразява експоненциално възходящата роля на Китай и китайската стопанска система за световните стопански и търговски процеси. Ще вземат участие и цели 284 компании от известния лист " Fortune 500 " (500-те най-богати компании на сп. " Форчън " ).

По време на мероприятието ще бъдат показани стотици нови артикули, технологии, услуги и хрумвания, измежду които високи технологии, аграрни артикули, медицински и консуматорски произведения, съвременни медицински машини и разнообразни индустриални творби и освен. Тази година ще има и специфичен акцент върху изкуствения разсъдък, а също и цяла подсекция за технологии, които са свързани със отбрана на природата и невисок въглероден отпечатък. Това отразява твърдия ангажимент на Китай, които за разлика от страни, които доста приказват за зелени политики, само че малко вършат, си е сложил амбициозни задания за въглеродна индиферентност, които гони с бързи темпове и успеваемост, приети по целия свят.

Всичко това като цяло влиза в благозвучие с огромните заложени цели и проекти на 14-ия Петгодишен проект на Китай за интервала 2021-2025, които ще променят освен Китайската национална република, само че всъщност и целия свят.

В духа на китайската концепция и политика за " единно човечество " и споделена човешка орис, не е изненадващо, че на ревюто ще бъдат забелязани и неповторими нови нововъведения и артикули и на западни компании, като Тесла, които ще покажат робота ``Tesla Bot`` за първи път или пък АстраЗенека, които ще покажат забавни неща в областта на медицината или пък новозеландските млекопроизводители от Theland. Докато някои политици на Запад приказват за протекционизъм, наказания и " въздържане ", Китай, както е видно събира научния, софтуерен и стопански капацитет на цялото човечество, а освен на своята лична нация.

Официалните данни демонстрират, че за интервала от началото на ревюто през 2018 година до 2021-а, вследствие на мероприятието са основани 1500 нови продукта, технологии и услуги, които са довели до оборот от 270 милиарда $ - колосална сума за едно ревю.

" Международното ревю за импорт на Китай стана индикативен образец за новата парадигма на развиването на страната, платформа за отваряне с висок стандарт и обществено положително за целия свят ", съобщи китайския президент Си Дзинпин в послание към експото от 4.11.2022.

Ключовото тук е, че това ревю демонстрира отварянето на Китай към цялото човечество и света в името на общата споделена орис и то в обстановка, когато има тежка геополитическа борба и политика на " въздържане ", инициирана от някои огромни западни страни. И до момента в който обособени западни политици приказват за " въздържане " и борба, в Шанхай атмосферата е друга - на съдействие, иновативност и заедност.



" Китай ще работи с всички страни и групи, с цел да показа опциите на големия си пазар ", акцентира още китайският водач Си Дзинпин.

Разбира се, това няма по какъв начин да стане без образуването на сериозен, кредитоспособен и резистентен вътрешен пазар на Китайската национална република, заради което китайските управляващи в лицето на ККП и водача Си Дзинпин работят интензивно за основаването на нови механизми в сфери като търговията, услугите и производството. Позитивното е, че всички китайски достижения се споделят със света, което е в контраст с политиката на протекционизъм и съмнение, която се показва от някои западни политици. Стана ясно, че Китай ще продължи своето институционално отваряне към света във всеки аспект, с цел да направи по-лесно бизнес съдействието, което е ключ към взаимния разцвет.

Въпреки всички политически и геополитически превратности, тази година в Шанхай се вижда, че когато човечеството работи дружно и в дух на съгласие и почитание към взаимните ползи, достиженията и общите изгоди могат да бъдат несравнимо по-големи, в сравнение с при играта с нулева сума и връщането към менталността от Студената война. Фактически ревюто в Шанхай служи като обединително звено за бизнеса, науката и търговията сред 145 страни и стотици компании (само тази година, а по-нататък може би и за цялото човечество).

Да, някои западни политици приказват за " декуплиране " (отделяне) на Европа и Америка от Китай, само че стотици бизнеси, водачи в своите сфери от целия свят демонстрират, че това нито е толкоз елементарно, нито е свястно и преференциално. Духът на свободната търговия и съдействие се оказват по-силни от духа на протекционизма и борбата.

На фона на американските обвинявания, че Китай е " затворен ", Международното ревю за импорт в Шанхай е блестящо доказателство, че не Китай е този, който е затворен. По-скоро тези, които приказват непрестанно за наказания, протекционизъм и " въздържане " от ден на ден се ограждат от света със стени, изплашени от вероятността, че ще изгубят имагинерната си надмощие. За благополучие вратата на Китай не е затворена и страната непрестанно показва своето предпочитание за съдействие с всички по света, в това число и със Съединени американски щати и Запада. Каквото и да приказват американските политици, фактът, че някои от най-големите и напредничави американски бизнеси са на ревюто в Шанхай, е индикативен, че Америка и Китай могат да реализират повече дружно, в сравнение с когато се " отделят " или се ангажират с политика на " въздържане ".

Като приказваме за свободна търговия и обвиняванията, че Китай е " затворен ", е добре да си напомним, че до момента в който Китай кани огромни американски компании като Тесла в страната си, държавното управление на Съединени американски щати заплашва бизнесите да не влагат в КНР и да не се пробват да печелят от необятния китайски пазар.

Именно такива начинания като ревюто в Шанхай са нужни през днешния ден, с цел да схванат всички страни, че търговията, партньорството и другарството са по-ценни от борбата и " студената " или " гореща " война.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР