От 05.00 ч. на 1 март пътните превозни средства над

...
От 05.00 ч. на 1 март пътните превозни средства над
Коментари Харесай

Тол системата тръгва утре в 5,00 часа

От 05.00 ч. на 1 март пътните транспортни средства над 3,5 т ще заплащат тол такса за прилагане на 3115 км пътища. От тях 803 км са автомагистрали и 2 312 км - първокласни пътища. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция " Пътна инфраструктура ".

Близо 17 000 км второкласни и третокласни пътища от към 20 000 км републиканска пътна мрежа ще са безвъзмездни за тежкотоварните коли.

На територията на област Смолян да вземем за пример няма пътища, за които да се дължи тол такса.

От среднощ до 05. 00 часа на 1 март ще се прави пренастройване на системите, само че това няма да попречва пътуването на тежкотоварните транспортни средства и те ще могат да се движат безпроблемно по секторите с тол.

На 1 март, към 8.30 часа заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков и проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура ", ще бъдат на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина ", с цел да ревизират действието на тол системата в първите часове след старта й.

За потребителите на пътната мрежа са обезпечени три благоприятни условия за таксуване - с маршрутна карта, с бордово устройство или с GPS тракер. Първоначално се чака камионите и рейсовете да употребяват маршрутна карта и поетапно, до 27 март да се оборудват с бордово устройство или с тракер. А тези, които към този момент са се снабдили, могат да ги употребяват още от 1 март.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР