От 01 ноември новият албум на Дичо Дух ще започне

...
От 01 ноември новият албум на Дичо Дух ще започне
Коментари Харесай

Дичо: Искам втори, трети и четвърти албум, както второ, трето, четвърто дете...

От 01 ноември новият албум на Дичо " Дух " ще стартира да се популяризира. Това е първият независим албум на Дичо, който включва песни с огромно многообразие от стилове- поп, фънк, хип-хоп, рок.

Ето какво ни описа Дичо за албума " Дух " и за идния му огромен концерт:



Разкажи ни малко повече за новия ти албум " Дух " и за заглавната ария, която носи същото име.

Албумът е юридически в продължение на 8-9 години и съдържа 21 части. Интересното за албума е, че в него вземат участие разнообразни обединения и доста музиканти, които са ми помагали. Повечето части съм написал аз, само че има и песни, които са дело на сътрудниците, с които съм работил през годините. През последните 5-6 години работя с Иван Йорданов-Чери и Алекс Лазаров и дружно творим. Те са млади музиканти, с които се получават песни в забавен жанр и около тях виждам по реформаторски метод на музиката. Албумът е многообразен във връзка с стила – в него има поп-рок, фънк, хип хоп... " Дух " несъмнено е пъстър албум, в който всеки ще припознае нещо за себе си. Има и доста части, фийчъринг с мои обичани другари музиканти, измежду които Ъпсурт, " Оги 23 ", " Акага ", Поли Генова, Лора Караджова и други. Интересното е, че обложката на албума е hand-made, ръчно рисувана от известните татуисти братя Смокови. Кръстил съм го " Дух ", тъй като за мен духът е това, което движи индивида в развиването, в правенето на положителни и хубави неща в живота и за другите.

Трудно ли се работи с други музиканти?

Не се работи мъчно с музиканти, които са, както се споделя, айляк хора и всеки си е свободен и готин. Общо взето аз работя единствено с другари музиканти. Всички, с които съм правил песни за албума, са ми близки и работата е била невероятна с тях. Песента " Карамбол " да вземем за пример, го направих с двамата надарени пича от група " Скандау " и с Лео, Део и Играта. Този план ми беше доста забавен, тъй като работех с хора, които несъмнено мога да нарека поети. И петимата пишат текстове и са доста изобретателни. Харесва ми да работя с музиканти като тях, които вършат нещата забавно и съвременно.

Това е първият ти албум след раздялата с Д2. Какво да чакаме от него?

Тъй като интернет и YouTube към този момент ни дават всичко, от което имаме потребност, доста музиканти не виждат смисъл да се пускат дискове, само че в последна сметка записах много части през годините и трябваше да ги облека в подобаваща опаковка. Между другото, доста песни не съм пуснал в албума – със 100 кила, със Спенс, с Тома... Имам и още доста хрумвания в главата. Със Сашо и Чери имаме материал напряко за нов албум, сега пишем текстове и обмисляме идея. Ще се опитам в бъдеще да се случват по-бързо нещата.

 Дичо:

Какво мислиш за Д2 сега? Липсва ли ти групата и годините, в които създaдохте златни шлагери?

Честно казано, ходя си по моя път и не се сещам за доста неща в предишното. Не се връщам обратно. Не се и слушам с тях и не знам тъкмо какво вършат сега. Не мога да кажа, че чувствам липса, тъй като работя с доста младежи, които ме зареждат ужасно. Имаме и много участия, които запълват времето ми с доста позитивна сила.

Има песни като " Ледено момиче ", " 100 години ", " Аз и ти ", които всеки българин знае и обича. Тези песни се слушат и до ден сегашен, макар че са на съвсем 20 години. Как се вършат толкоз сполучливи песни?

Тогава сме били 5 момчета на по 23 години, с идентични възгледи и идентични визии за музика, за мода... И за времето си просто сме имали късмет да сътворим такива безконечни песни. Защото не при всеки се получава. Както тези песни се харесват към този момент 20 години, по този начин може би ще се слушат още 50 години. Родители ми изпращат клипове по какъв начин дребните им дечица ми пеят песните от това време. Велико е.

Какво мислиш за музикалния бизнес в България сега? Българите ценят ли хубавата музика?

Музикалният бизнес у нас се лимитира до това, че има сцена. За музикантите, които могат да пеят и да свирят добре, сцена има постоянно. А другояче авторското право в България не храни, както знаете. Тук законът по този начин е изработен, че културата да бъде снижена до най-малко, с цел да става народът все по-елементарен. Интелигентни деца и по-будни българи един по един отпътуваха в Европа и Америка. От огромните ни гении в музиката към 85% са в огромните опери по света. Определено политиката на ръководещите на новото време е да заличат страната като заличат културата в нея.

Лесно ли се гради такава сполучлива кариера в България, нужно ли е да се вършат жертви и в случай че да, какви жертви си направил ти досега?

Кариера съм построил във времето, по най-естествен път, с опит. Моето детство мина по време на тоталитарния режим, когато сцената беше дребна. В ранните години част от моята сцена бяха даже подлезът на Плиска, подлезът на " Латинка ", подлезът на Орлов мост. Постоянно се разхождах с една китара и свирех на всички места, в учебния двор, в компании. Всичко, което съм постигнал, съм постигнал самичък. Рецептата на триумфа е с неизменност и без боязън да вървиш напред! Имаме една доста готина ария с хардкор бандата Vendetta, споделя се " Hardcore " и ще я включа в идващ албум. В нея се споделя " бутаме единствено напред ". Човек в действителност би трябвало да върви единствено напред.

Какво за теб е фамилията? То ли е твоето ентусиазъм?

Не знаех, че фамилията в действителност е най-великото нещо, до момента в който не ми се случи. Откакто имам Ариел и Карина разбрах, че в действителност това е най-прекрасното нещо на света. Всъщност определението на любовта е – Господ е обич и детето е плодът на любовта. Тъжно ми е само, че в актуалния свят доста бързо се женят и развеждат, а децата страдат от това. Хубаво е родителите да мислим по-мъдро и да вършим взаимни отстъпки. Аз съм подготвен да върша взаимни отстъпки най-много поради фамилията и детето, поради родителите ми и поради околните ми.

Би ли подкрепил Ариел, в случай че се насочи към музиката, когато порасне?

Бих я подкрепил за всичко – за каквото желае и каквото желае, каквото й се отдава и за каквото има гений. Тя към този момент идва с мен по концерти и доста се кефи. Има си дребна сценичка у дома, хваща си химикалката и стартира да пее. Знае най-малко 30-40 песни и си ги извършва. Пее й се доста, само че дали гласът й става, към момента е мъничка да разберем. Само времето ще покаже.

 Дичо: Обложката на албума " Дух ", рисувана от татуистите Братя Смокови

Предстои да направиш огромен концерт при започване на ноември, с цел да представиш албума " Дух ". Разкажи ни малко повече за това събитие, което чакаме с неспокойствие.

Искам да направя концерта по-скоро декември месец, тъй като албумът ще стартира да се популяризира от 01.11.2017 и желая да мине този 1 месец и хората да чуят нещо от него до декември. Тогава ще създадем един готин концерт в София. Ще пусна реклама месец по-рано, тъй че всички ще схванат датата, часа и мястото. Ще поканя всички музиканти, които са забъркани в албума – " Оги 23 ", " Акага ", " Скандау ", Лора, Поли – уповавам се всички да дойдат и да създадем един готин концерт, да си попеем предновогодишно.

За какво мечтаеш и какво следва след издаването на новия албум?

Мечтая да имам втори, трети и четвърти албум с Чери и Сашо и да имам второ, трето и четвърто дете. Общо взето музика, обич, деца. Както пеем в песента " Нека с теб " с Поли Генова, която е в албума, " прави обич, а не война! " и общо взето това обръщение е и моето – да сътворяваме фамилии и деца, музика и албуми, хубави неща. И да радваме хората, тъй като това е най-важното. Радвайте родителите си, тъй като на тях им е най-тежко. Едва в този момент разбирам какво е да си родител, всеки би трябвало да го изживее и да го разбере. Ние сме остарял народ, който е имал закони, културно завещание и почитание към по-старите, към семейството, тъй че това време отново ще пристигна и народът ще има подем, развиване и победа.

Чуйте песента " Дух ":
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР