Според фолклора, Наполеон компенсира липсата на височина, като търси власт

...
Според фолклора, Наполеон компенсира липсата на височина, като търси власт
Коментари Харесай

Според учените ниските хора са по-агресивни от високите

Според фолклора, Наполеон компенсира неналичието на височина, като търси власт и води война. Неотдавнашно изследване твърди, че ниските мъже са по-агресивни от високите.

Според ново изследване, извършено от учени от Центъра за надзор на болесттите в Атланта, Джорджия, по-ниските хора са по-агресивни и по-жестоки от хората, които са високи.

Учените изследват 600 мъже на възраст сред 18 и 50 години и откриват, че тези, които се усещат по-малко мъжествени, са три пъти по-склонни да правят набези или закононарушения. Учените настояват, че това е резултат от " мъжкия стрес на несъответствието”, който ги кара да бъдат по-агресивни.

Заради стандартите, една от аргументите, заради които мъжете се усещат по-малко мъжествени, е когато височината им е по-ниска от междинната. Учените настояват, че по-ниските мъже работят по-агресивно, с цел да компенсират неналичието на височина. Този синдром е прочут като " комплекс Наполеон ". За първи път е разпознат през 1926 година от австрийския психоаналитик Алфред Адлер.

През 2018 година еволюционният психолог Марк ван Вюг и екипът му от откриватели от университета Врие откриха доказателства за комплекса на Наполеон при мъжете. Те стигнаха до заключението, че мъжете, които са ниски, се държат по-агресивно в връзките с по-високите мъже. Според специалисти, по-ниските хора имат по-силно възприятие на накърнимост и по-високи равнища на параноя.

Въпреки това е доста евентуално самото проучване да включва тестова група, която е прекомерно дребна, с цел да се предскаже вярната корелация сред височината и експанзията. Има и други проучвания, които също са довели до спорни констатации. През 2007 година проучването на Университета в Централен Ланкашър допуска, че комплексът на Наполеон най-вероятно е мит.

Проучването на Уесекс за растежа, извършено в Обединеното кралство, което следи психическото развиване на децата от момента, в който са влезнали в учебно заведение до зрелост, откри, че " не са открити основни разлики във действието на личността или аспекти на ежедневния живот, които могат да се дължат на височината ".

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР