Децата са цветята на живота, но повечето от нас вероятно

...
Децата са цветята на живота, но повечето от нас вероятно
Коментари Харесай

Историята на жената, родила 69 деца за 76 години

Децата са цветята на живота, само че множеството от нас евентуално ще имат дребен букет от 2 или 3. Въпреки това, историята споделя за жена, която е родила 69 невероятни деца през 18-ти век. Според някои източници името й е Валентина Василиева, а тя има върха на Гинес за най-вече деца.

Днес ще ви разкажем историята, която изпитва границите на тялото на дамата. Сами ще решите дали да повярвате на тази история.

Поразителната плодовитост на съветските селяни

Валентина Василиева е първата брачна половинка на селяндур на име Фьодор Василев от Шуя, Русия. Семейството живее през 1700- те години, сред 1707-1782. Смята се, че Валентина е умряла на 76-годишна възраст, оставяйки след себе си поколение, състоящо се от 69 деца, от които единствено двама са умряли като бебета.
Според Световните върхове на Гинес, тя е " най-плодовитата майка в миналото ", дамата минава през 27 бременности: 16 от тях са близнаци, 7 - тризнаци и 4 - четиризнаци.

Очевидно тя не е раждала през целия си живот. Нейните " плодородни " години са били почти 1725-1765. Това значи 40 години за 27 бременности. Това може да наподобява задоволително на пръв взор, невероятно на втори взор и подозрително на трети взор, тъй че дано създадем някои калкулации.

Средната дълготрайност на бременността е 40 седмици. Но колкото повече деца имате в утробата, толкоз по-вероятно е да родите по-рано. Според изчисленията на Би Би Си, госпожа Василиева може да е имала 37-седмична бременност с близнаците, 32-седмична бременност с тризнаците и 30-седмична бременност с четиризнаците.
Ако съберем всичко това, ще получим 936 седмици. Една година се състои от 52 седмици, тъй че в случай че разделим получените цифри, получаваме 18 години. Така че, госпожа Василиева е трябвало да прекара цели 18 години от живота си с стомах. Звучи много предизвикателно единствено по себе си, нали?

Експертите по репродукцията слагат под въпрос цялото нещо

Докато теоретично госпожа Василиева е имала задоволително време, с цел да износи всички бебета, има още няколко обстоятелства, които би трябвало да се вземат под внимание.

Първо, има такова нещо като многократна овулация, когато тялото на дамата отделя няколко яйцеклетки на един цикъл. Въпреки че това не е най-често срещаното нещо в света (приблизително 5-10% от всичките ви цикли), към момента има късмет Валентина да е просто феномен. Много специфичен, апропо, в случай че тя е съумяла да избегне синдрома на изчезващия близнак: явлението, което се случва, когато един от близнаците се всмуква от плацентата, по-силен плод, или даже тялото на майката. Синдромът е много постоянно срещан при многоплодна бременност и се среща в 21-30% от случаите.

Второ, бременността и раждането са предизвикателство за тялото на дамата. Когато бременностите са една след друга през по-малко от 18 месеца, рискът от затруднения се усилва както за майката, по този начин и за бебето. Тялото на дамата просто не разполага с задоволително време, с цел да се възвърне от всички промени, породени от предходната бременност, и да възвърне всички изгубени хранителни субстанции. Сега, в случай че 2 поредни бременности са рискови, представете си, че имате 27 бременности, без да имате време за отмора. Трето, специалистите се съмняват, че доста от децата (както и тяхната майка) биха съумели да оцелеят даже с днешните лекарство, да не приказваме за съветската провинция от 18-ти век. По това време всяка бременност е представлявала риск. Добавете обстоятелството, че те са селяни и е трябвало да работят и да се грижат за децата по едно и също време. О, и не забравяйте за храната и облеклата за цялата навалица. Родителите могат доста добре да си показват защо приказваме.

Тази история е подкрепена от обстоятелства

Сега, откакто знаете всички научни подозрения и не вярвате, че това може да е правилно, дано ви кажем, че съществуват исторически обстоятелства, които приказват в интерес на Василев.
Има лист, изпратен от Николския манастир в Москва на 27 февруари 1782 година, който сподели, че Федор Василев е имал 82 деца живи по това време от два брака. Втората му жена го подарява с 18 деца: 12 близнаци и 6 тризнаци. Данните от листата са оповестени през 1834 година в Санкт-Петербургската гледка.

През 1783 година сп. " Джентълменс " разгласява публикация, в която е включен лист на случая с Василев. Авторът на листата споделя, че " изключителната плодовитост " може да идва от " мъжа независимо, или дамата, или и двете дружно ", само че по-вероятно е повода да е Феодор, защото историята се повтаря с втората му жена.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР