От 01.04.2018 г., в Словения се въвежда ново електронно таксуване

...
От 01.04.2018 г., в Словения се въвежда ново електронно таксуване
Коментари Харесай

МВнР: Словения въвежда ново електронно таксуване за ТИР-овете

От 01.04.2018 година, в Словения се вкарва ново електронно таксуване за транспортни средства с тегло над 3,5 т, движещи се по високоскоростните пътища.

За това предизвестяват от министерството на външните работи.

След тази дата няма да бъде допустимо заплащането на пътната такса на пунктовете за тази цел, както и потреблението на електронни карти ДАРС и устройствата АВС. Всяко тежкотоварно транспортно средство ще се записва за потреблението на системата DarsGo, както и би трябвало да е снабдено с устройството DarsGo, посредством което се начислява пътната такса.

Към момента регистрирането и приемането на DarsGo допустимо в сервизите DarsGo. Регистрацията ще бъде допустима и на бензиностанции.

Препоръчва се потребителите на системата DarsGo да сторят това допустимо най-бързо, с цел да избегнат предстоящите опашки за регистрация при прекосяването към новата система. Заплащането на пътните такси по в този момент настоящата система може да се прави до края на деня на 31 март 2018 година в това число. ДАРС не планува „ интервал за толеранс”. За да се избегнат недоразумения, остарялата и новата система за таксуване за прекосяване през Република Словения няма да действат редом.

Словенските управляващи акцентират, че при липса на регистрация и устройство ще бъдат налагани санкции както на водачите на рейсовете и тежкотоварните коли, по този начин и на притежателите на компаниите, които навреме не са подхванали нужните дейности. Информация за доставяне с устройството DarsGo може да бъде открита на интернет страниците www.darsgo.si и www.darsgo.si, както и на електронната поща [email protected]
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР