От 01.04.2018 г., в Република Словения се въвежда ново електронно

...
От 01.04.2018 г., в Република Словения се въвежда ново електронно
Коментари Харесай

Словения въвежда ново електронно таксуване на превозни средства над 3,5 т

От 01.04.2018 година, в Република Словения се вкарва ново електронно таксуване за транспортни средства с тегло над 3,5 т, движещи се по високоскоростните пътища.

След тази дата няма да бъде допустимо заплащането на пътната такса на пунктовете за тази цел, както и потреблението на електронни карти ДАРС и устройствата АВС. Всяко тежкотоварно транспортно средство ще се записва за потреблението на системата DarsGo, както и би трябвало да е снабдено с устройството DarsGo, посредством което се начислява пътната такса.

Към момента регистрирането и приемането на DarsGo допустимо в сервизите DarsGo. Регистрацията ще бъде допустима и на бензиностанции, оповестяват от Министерство на външните работи.

Препоръчва се потребителите на системата DarsGo да сторят това допустимо най-бързо, с цел да избегнат предстоящите опашки за регистрация при прекосяването към новата система. Заплащането на пътните такси по в този момент настоящата система може да се прави до края на деня на 31 март 2018 година в това число. ДАРС не планува „ интервал за толеранс”. За да се избегнат недоразумения, остарялата и новата система за таксуване за прекосяване през Република Словения няма да действат редом.

Словенските управляващи акцентират, че при липса на регистрация и устройство ще бъдат налагани санкции както на водачите на рейсовете и тежкотоварните коли, по този начин и на притежателите на компаниите, които навреме не са подхванали нужните дейности. Информация за доставяне с устройството DarsGo може да бъде открита на интернет страниците www.darsgo.si и www.darsgo.si, както и на електронната поща [email protected].

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР