Освободиха майката на 3-годишното дете от Русе, което загина при

...
Освободиха майката на 3-годишното дете от Русе, което загина при
Коментари Харесай

Освободиха майката на загиналото в пожар 3-годишно дете в Русе

Освободиха майката на 3-годишното дете от Русе, което почина при пожар в дома си, тъй като е оставен самичък, без контрол, съобщи Българска национална телевизия.

Срещу нея има произвеждане за владеене на хероин под надзора на Районната прокуратура. От там споделиха, че няма да желаят повторното ѝ задържане, защото до момента не е била осъждана. В същото време Окръжната прокуратура проверява палеж на жилището, в който почина детето.

Дядото и бабата на детето по бащина линия са желали да го осиновят, само че майката не се е съгласила. Вечерта преди случая бащата е отишъл в дома им, с цел да им остави пари.

" Той постоянно се е интересувал от това дете ", съобщи пред Българска национална телевизия дядото на момченцето Драгомир Ковачев /на снимката/.

Родителите са разграничени от месец. Момчето е било записано в ясла, само че не я посещавало постоянно.

" Ако го заведе един ден, след това цяла седмица не го води. Оставяла го е и там. Хората ми звънят –.бягаме да го вземаме ", добави Драгомир Ковачев.

Отдел " Закрила на детето " в Русе е работил със фамилията от 2020 до 2022 година след подаден сигнал за неприятни битови условия. Помогнали са им с финанси и храна.

" По време на работата са получавани три идентични сигнала от комшия, два от които са оттеглени от него. Поради реализирани позитивни резултати и декларираното предпочитание от страна на родителите и дядото по бащина линия обществената услуга е прекъсната. Извършено е следващо наблюдаване на фамилията, като не са установени рискови фактори, заради което казусът е затворен през 2022 година Изисквана е информация от детското заведение, като родителите са изпълнявали препоръките на медицинските експерти в яслата. Детето постоянно е било в добър външен тип. През миналия интервал и досега не са постъпвали сигнали или друга информация за детето и фамилията ", оповестиха от Агенцията за обществено подкрепяне.

Дядото твърди, че обществените са предложили на майката да я настанят в болница за лекуване на зависимостта ѝ, само че тя отказала.

Той не знае къде се намира тя все още и самичък провежда погребението. Казва, че в случай че не я осъдят, ще заведе гражданско дело против нея, тъй като в изгорелия апартамент до детето са открити 6 запалки.

" Пожарникарят споделил, че детенцето се е самозапалило. Това съм склонен, не съм склонен, че тя го е оставила 6 часа без контрол. Ако тя беше там, то нямаше да бъде мъртво ", сподели още Драгомир Ковачев, дядо на починалото момченце.

Докато проверява палежа, Окръжната прокуратура в Русе ще ревизира и дали майката е основала заплаха за живота на сина си, оставяйки го без контрол. Ако бъде приета за отговорна за палежа я грози затвор от 5 до 15 години, а за оставеното без контрол дете - отнемане от независимост до 3 години и публично неодобрение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР