Освен за почивка, близките до границата морски курорти в Гърция

...
Освен за почивка, близките до границата морски курорти в Гърция
Коментари Харесай

Българи масово купуват имоти в Гърция

Освен за отмора, околните до границата морски курорти в Гърция се оказаха желани от стотици българи за покупка на парцели . В региона сред Кавала, Офриньо и Неа Перамос всеобщо се продават жилища, къщи, даже аграрни земи. Търсенето подвигна цените съвсем два пъти.

Хит това лято се оказа дребното селце Неа Ираклица, което се разраства с цели квартали. Аналогията с курортите по българското Черноморие не е единствено в капиталовия взрив.  Концесионерите на плажовете подвигнаха мизата за консумация при прилагане на шезлонги и чадъри, а някои към този момент имат и входна такса.

Истината обаче е, че сезонът е доста мощен, а  над 70 % от избралите да почиват в околните до границата гръцки курорти са българи

Въпреки много по-високите цени за свободен наем на студиа, жилища и къщи в Гърция, още през юни беше съвсем невероятно да се откри място. А  в първите дни на юли плажовете в Неа Перамос, Ираклица, Пальо, Кавала и Керамоти се изпълниха с туристи, най-вече българи .

Стела Илиева живее и работи в Гърция от 25 години. Бизнесът и с разчистване на апатраменти и къщи се разраства и в посока на менажиране на туристически бази. Повечето коли, паркирани на всички места по дребните улички и то без синя зона, са с българска регистрация. Защо този регион е най-предпочитан от нашенци, изяснява Илиева:

" Предпочитан е тъй като е красиво село с хубави плажове. Близо е до България, на 300 км. е от София ".

 istock istock

Според нея повече от 70% от гостите в региона са българи. Селото е посещавано и от доста румънци и турци.  

От две-три години обаче шлагерът е различен -  от ден на ден нашенци влагат в покупка на парцели или строителство . Има цялостен нов квартал, в който можете да различите известни лица от шоу бизнеса и поп фолка. Това направи цените безумно високи. По думите на Стела Илиева  в този момент се застроява всяко свободно място, а търсенето е огромно . Тя акцентира още, че  гърците продават вилите си там, а българите купуват

Стела Илиева е уверена, че българите си направихме неприятна услуга, като сравнявахме цените за екстрите на морските плажове в България и Гърция. Сега и тук на доста места те към този момент са платени.  Край на практиката прилагане на шезлонги и чадър против едно фрапе , акцентира българката и изясни:

" Шезлонгът стартира да се заплаща или някои заведения имат избрана сума, 10 евро, консумация за целия ден, а не да стоиш на една вода и кафе през целия ден или такса за шезлонг ".
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР