Освен вкусен, шоколадът може да бъде и полезен, и богат

...
Освен вкусен, шоколадът може да бъде и полезен, и богат
Коментари Харесай

„Живият“ шоколад - когато шоколадът може да бъде и полезен

Освен апетитен, шоколадът може да бъде и потребен, и богат на антиоксиданти. Това потвърждава Любомир Христов, производител на „ жив “ шоколад с пчелен мед, който се занимава с произвеждане на шоколад от 5 години.

Преди това е бил IT експерт, притежател на телекомуникационна компания. В един миг, обаче той и брачната половинка му вземат решение, че няма смисъл да се занимават с виртуални неща. Много по-голямо задоволство доставя, когато човек прави нещо същинско с ръцете си, съобщи пред БГНЕС Любомир. Той продава бизнеса си и в този момент се занимава напълно с направа на шоколад.

За разлика от класическите шоколади, „ живият “ шоколад се прави по технология без термична обработка. По този метод се резервират доста повече от потребните антиоксиданти и витамини. Освен това в „ живия “ шоколад няма захар, а се прави с пчелен мед. Медът е доста богат на дейни субстанции, като витамини и антиоксиданти. Прави се от какаови зърна, които са едни от най-богатите източници на антиоксиданти в природата.

И при другите шоколади, при които какаовите зърна се пекат на 260 градуса въпреки всичко остават някакви антиоксиданти. Но, има доста международни проучвания, които демонстрират, че черният шоколад е доста богат на антиоксиданти и защищава организма от стареене, изясни производителят.

„ Когато храните се нагряват над 45 градуса по-голямата част от антиоксидантите се унищожават от термичната обработка. Затова нашият шоколад е „ жив “, тъй като посредством технологията, която използваме, сме се пробвали да запазим по-голям % от антиоксидантите и витамините “, разясни Любомир Христов.

Всичките му шоколади са основани на какао и билков пчелен мед. На тази база има 17 разнообразни типа шоколад.
Има шоколад с една билка шизандра, което е една от топ билките в китайската медицина. Тя има в себе си 5 вкуса-горчиво, сладко, люто, горчиво и солено и е извънредно потребна. Има и шоколад с планински лимон, който пораства съвършено в България, нищо, че идва от Япония и има пет пъти повече Витамин С, спрямо цитрусовите лимони.
Според Любомир човек опита ли този шоколад стопира да яде различен.
Според Любомир човек опита ли този шоколад стопира да яде различен. / БГНЕС
Има и общоприети вкусове- с мента, джинджифил, фурми, ядки, както и с пчелен прашец, с женшен, арония, бъз и боровинки.
Клиентите купували най-много сладките шоколади - с ядки, фурми и мак.

Според Любомир човек опита ли този шоколад стопира да яде различен. „ Усети ли същинският резултат на суровите какаови зърна, е друго. Ние не променяме какаовите зърна и не прибавяме какаово масло. Правим шоколада си по рецепта на природата-както е основала самото какао. Повечето сътрудници прибавят в шоколада какаово масло, което е чистата лой от зърната “, сподели още той. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР