Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и

...
Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и
Коментари Харесай

Седмицата в абсурди

Освен значимите и съществени вести, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи парадокси, когато би трябвало да бъдем в действителност доста съществени. Actualno.com събра неуместните вести от миналата седмица, тъй като иронията и сарказмът са част от живота ни и около тях се прокрадват доста значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са значими, тъй като откакто им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква смяна ни е нужна, с цел да живеем по-добре.
В последователен порядък, седмицата в парадокси наподобява по този начин:

ВЪВ ВСЯКА ВТОРА ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА ИМА НЕРЕДНОСТ ИЛИ НАРУШЕНИЕ
Миналата година АДФИ е проверила 1204 поръчки на стойност близо 1.39 милиарда лв.. В 614 от тях - за 729 милиона лв., са открити разнообразни по тежест " недостатъци ".
Коментар на Actualno.com : Напред, към всяка първа!

АРЕСТУВАНИЯТ ЖУРНАЛИСТ ОТ " БИВОЛЪ " ЩЕ СЪДИ Министерство на вътрешните работи ЗА ГОЛЯМО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ
Адвокатът на Димитър Стоянов - Николай Хаджигенов, разяснява, че в действителност с желае за обезщетение " съдим сами себе си ". Причината – при неоправдателна присъда в действителност заплащат данъкоплатците, а не отговорните чиновници. Дори няма дисциплинарно произвеждане против някой по този случай, акцентира Хаджигенов. Той добави и, че не знае за правосъден казус, при който държавен чиновник е наказан да заплаща поради свое закононарушение по работа от този вид.
Коментар на Actualno.com : Да, тъй като у нас е по този начин - Министерство на вътрешните работи оказва помощ, сами се сетете на кои!

АНТИКОРУПЦИОННАТА КОМИСИЯ ОНЕВИНИ ЗАМЕСЕНИТЕ В " АПАРТАМЕНТГЕЙТ "
В нито една от инспекциите против Цветан Цветанов, министър Николина Ангелкова, някогашния зам.-министър на младежта и спорта Ваня Колева, някогашния зам.-министър на енергетиката Красимир Първанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов, не са били открити нарушавания или спор на ползи.
Коментар на Actualno.com : Много ясно!

НОВОРЕМОНТИРАНАТА " СОЛУНСКА " ПОТЪНА ВЪВ ВОДА (ВИДЕО)
На видеото се вижда, че цялата улица е залята и придвижването по нея е невероятно, а равнището на водата е достигнало това на тротоарите.
Коментар на Actualno.com : Стига говорили - плувайте! Ама не минавайте през подлеза на Спортната палата!

ОТМЕНИХА АКТА ЗА СЪБАРЯНЕ НА ТЕРАСАТА НА ШЕФА НА КПКОНПИ ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ
На въпрос допустимо ли е да няма строителни бумаги един покрив и това да е законно, проектант Влади Калинов, шеф на " Общински строителен надзор " в София, отбелязва: " Възможно е, когато е възможно ".
Коментар на Actualno.com : Допустимо е, когато са шефчета!

Вторник, 26 юни
И ОБЩЕСТВЕНИЯТ СЪВЕТ НА ЦИК СРИНА ОТ КРИТИКИ ПРОЦЕСА НА МАШИННО ГЛАСУВАНЕ
Съветът е установил очевидното - доста ниско предпочитание да се употребяват машини (само 25% от отишлите да гласоподават са го направили), стотици сбъркани протоколи, а неотчетените преференции от вота, подаден през профилираните устройства - хиляди, даже след повторното въвеждане на данните в ЦИК и осъществените корекции.
Коментар на Actualno.com : ЦИК - сами против всички!

СОРОС И КУП МИЛИАРДЕРИ ПОИСКАХА ПО-ВИСОКИ ДАНЪЦИ ЗА БОГАТИТЕ В Съединени американски щати
" Висок налог върху благосъстоянието може да помогне за битката с климатичните промени, да укрепи стопанската система, да усъвършенства резултатите от опазването на здравето, да сътвори повече благоприятни условия за реализация и да разшири демократичните ни свободи ", написа в декларацията на богаташите.
Коментар на Actualno.com : Тоя Сорос не желае ли да ни довърши - за какво желае да му вземат повече от парите?

В " ЛЮЛИН " АСФАЛТИРАТ ПОСРЕД НАЙ-ГОЛЕМИЯ ДЪЖД (ВИДЕО)
След случаите на асфалтиране на сняг, към този момент има и друга " иновация ".
Коментар на Actualno.com : Нация - техническа!

КМЕТЪТ НА ХАСКОВО: МОЖЕ БИ Е НАХАЛНО, ЧЕ ИСКАМЕ ПАРИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО, НО ТЕ РАЗДАВАТ ПОНЯКОГА
Обществена поръчка на стойност съвсем 10 млн. лева без обезпечено финансиране е оповестил кметът на Хасково Добри Беливанов за някогашната казарма в града с желание да трансформира терена в самобитен Културен дом с огромен парк.
Коментар на Actualno.com : Как ще е безсрамно - щом дават! Пък и Делян към този момент го дадохте!

ШЕФЪТ НА " СТРОИТЕЛЕН КОНТРОЛ " КЪМ Следствен отдел към окръжна прокуратура НЕ ЗНАЕ КОЛКО СА НЕЗАЩИТЕНИТЕ ОТ МЪЛНИИ СГРАДИ
Попитан за какво отговорността за съществуването на мълниезащита е оставена в ръцете на етажните собствености и за какво никой не управлява дали се съблюдава Наредбата на районното министерство за съществуването на работеща мълниезащита, той съобщи, че това се дължи на обстоятелството, че досега статистиката не е посочила жертви от мълнии в постройките и по тази причина законодателят не е обърнал изключително внимание на тази тематика.
Коментар на Actualno.com : Той скоро по-късно си потегли, знаел е, че няма за какво да знае

НИНОВА НЯМАЛА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ВРЪЩА СЕГА ПАРИТЕ ОТ СУБСИДИИТЕ
Надвзетите пари ще ни бъдат удържани от идната дотация, съобщи в коридорите на Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия.
Коментар на Actualno.com : Слави Трифонов най-добре го сподели!

ПРОБЛЕМЪТ " ЗАСТРОЯВАНЕ " В КВ. " ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ " - ТОТАЛНА РАЗЛИКА В ДОКУМЕНТИТЕ КАКВО съдебна експертиза СЛУЧВА
Съгласно публични документи, утвърждението за изменение на проекта за регулация и застрояване на съответните урегулирани поземлени парцели е обещано от предходния основен проектант – Петър Диков. Сега има обжалване на това, от столичния кмет Йорданка Фандъкова. Има обаче и съществено несъгласие – според документите за утвърждение, ПУП-ът е координиран със " Софийска вода ". Само че в жалбата на Фандъкова написа, че не било говорено със " Софийска вода " за изместване на канал, минаващ под парцела, където ще се строи.
Коментар на Actualno.com : Между другото, Фандъкова и Столична община още не са ни дали отговор за какво по този начин!

ВЕСЕЛИН МАРЕШКИ съдебна експертиза ЗАПИСАЛ НА КУРС Пожарна охрана " ЦИГАНСКА ЛЮБОВ "
" Хората не излязоха да гласоподават поради отвращението от политическата система и неразбирането на евроизборите. На нас не ни доближиха 30 000 гласа. Нашият разбор сподели, че хората не желаеха да ме изпратят в Брюксел и желаеха да остана тук в България. За това не гласоподаваха за нас. Другото е, че не успяхме да купим задоволително цигански гласове и да спечелим циганската обич. Сега съм се записал на курс по тази тематика. Преподавател ми е Красимир Каракачанов. " Това сподели водачът на партия " Воля " Веселин Марешки в изявление за bTV.
Коментар на Actualno.com : Следващият път да опише и какво е научил!

ЧЕТВЪРТО МИРИЗЛИВО ЛЯТО НАСТЪПВА ЗА СЕЛО ТРУД, МОЛЯТ ОТЧАЯНО ЕВРОПА ЗА ПОМОЩ
Първото всеобщо неодобрение против последствията от новопостроената покрай селото биоцентрала беше на 20 август 2016 година предиобед. Хората тогава не бяха доста проведени, само че единни в недоволствата си от фекалните миризми, настанени трайно във въздуха, от отпадъците, изпадащи от камионите, пренасящи оборския тор, от вибрациите.
Коментар на Actualno.com : Бог - високо, цар - надалеч...

МАРИНОВ НАРЕЧЕ " КОНТРОЛ " УСТАНОВЕНИ ОТ Министерство на вътрешните работи ПРЕДИШНИ НАРУШЕНИЯ НА ШОФЬОР-УБИЕЦ
Шофьорът, предизвикал гибелта на пешеходка край село Български извор, е имал 4 нарушавания единствено за превишена скорост. Това призна пред публицисти в Народното събрание министърът на вътрешните работи Младен Маринов.
Коментар на Actualno.com : Министерство на вътрешните работи в случай че не беше направлявало, несъмнено повече от една жена щеше да е, господин Маринов?

ДИРЕКТОРКА, ПИСАЛА ПРОТИВ ПРИЕМ НА РОМЧЕТА ЗА ПЪРВОЛАЦИ, СЕГА ТЪРСИ КАК ДА ПОПЪЛНИ БРОЙКАТА
Пореден скандал се заформи на днешната общинска сесия в Благоевград, след шефът на 9-то учебно заведение в града - госпожа Василка Величкова разгласи информацията, че учебното заведение още веднъж има проблем с приема за първи клас. Проблемът е обвързван с това, че родителите вкарвали на бланките за банкет друга адресна регистрация, с цел да не учат децата им в посоченото учебно заведение.
Коментар на Actualno.com : Каквото самичък си направиш, различен не може да ти го направи!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР