Освен петимата задържани в България, 8 души бяха арестувани и

...
Освен петимата задържани в България, 8 души бяха арестувани и
Коментари Харесай

Турските медии коментират арестите у нас за атентата в Истанбул

Освен петимата арестувани в България, 8 души бяха задържани и през днешния ден в Турия поради съмнения за присъединяване в атентата.

В изявленията си за арестите у нас турските медии се базират главно на информацията, показана от българската прокуратура.

Турската социална телевизия TRT заяви, че " Говорителят на основния прокурор Сийка Милева съобщи, че при взаимната работа с турските служби за сигурност са хванати трима молдовски и двама сирийски жители. "

Сайтът на " Milliyet " оповестява, че един от арестуваните е български жител. В материал, който с изключение на обявената дотук информация, съдържа и коментар, се споделя че представящият се за брачен партньор на атентаторката Билял Хасан се намира у нас.

" Разбираме, че Билял Хасан е минал в България. Защо ли? Защото българската полиция залови петима души, които са го прекарали незаконно в България. А кой е измежду тях? Дясната ръка на Билял Хасан - Арман Абдуларами. Трима от арестуваните са молдовски жители, единият - сирийски, а другият е българин. ", написа Milliyet като в част от обявената информация се базира на " CNN Тürk ".

Онлай изданието на в. " Хюрийет " пък написа, че " Билял Хасан е инструктирал Абдуларами да избере една от компаниите, които под прикритие, че внасят текстил в България, са превозвали мигранти. "

Цитирайки българската прокуратура, " Анадолската организация " оповестява, че " още 13 обвинени за атентата на Бейоглу бяха задържани. 5 от тях са арестувани в България. "

Такъв беше отзвукът на протичащото се в България.

71 от ранените при гърмежа към този момент са изписани от болничното заведение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР