Освен че с боба може да си приготвим много разнообразни

...
Освен че с боба може да си приготвим много разнообразни
Коментари Харесай

Защо бобът причинява газове

Освен че с боба може да си приготвим доста разнородни и вкусни ястия, той е и изключително потребен. Вероятно единствената причина някои хора да го заобикалят, е, че предизвиква газове. И ако сме се чудили каква тъкмо е повода за тази неприятна реакция в тялото ни, ето го и обяснението.
 Боб, кафяв ориз, броколи, кисело мляко - храните, които прочистват дебелото черво
Храните, които се грижат за дебелото черво

Защото е в действителност значимо

Нека на първо време обаче поясним за плюсовете на боба. Един от тях е, че той е наличен, засищащ, предлага се в доста разнообразни вкусни разновидности и може да се подготви по много способи.

Освен това има високо наличие на протеини, фибри и витамини от група В, което прави боба любим на лекари, диетолози, а и на всеобщите консуматори.

Дотук отлично. Знаем, че е добре бобът да участва в хранителния ни режим и по тази причина можем да преглътнем обстоятелството, че когато го ядем, нормално по-късно газовете не ни простят.
 Снимка 591287

Защо обаче тъкмо бобът предизвиква газове?

Оказва се, че една от аргументите, заради които бобът ни кара да произвеждаме газове, е, че съдържа рафиноза и олигозахариди, които са захари, произвеждащи газ, открити в доста зеленчуци. Тези други зеленчуци включват зеле, брюкселско зеле, броколи и аспержи. За боба обаче се знае, че има най-изразен резултат върху стомашно-чревната система.

За да бъде по-точно обяснението допълваме, че на хората, за жалост, ни липсва ензимът алфа-галактозидаза в храносмилателния ни тракт. Това значи, че не сме в положение да преработим рафинозата. В резултат на това съединението се ферментира от бактериите, намиращи се в червата ни, което ни кара да произвеждаме газ.
 Подуване, газове и пет от най-честите аргументи, които ги предизвикват
5-те най-чести аргументи за отичане и газове

На всички ни се случва...

При всички хора ли обаче се получава този резултат, бихме се запитали. Оказва се, че не е наложително. Обяснението на лекарите е, че всеки обработва храната по друг метод. Това, което предизвиква газове при някой, може въобще да не провокира същата реакция при различен, както и назад, написа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР