Освен че може да разболее жените от рак, същият продукт

...
Освен че може да разболее жените от рак, същият продукт
Коментари Харесай

Заради кой продукт жените по-често се разболяват от рак?

Освен че може да разболее дамите от рак, същият артикул усилва и риска от ендометриоза

Не толкоз от дълго време учени от университета в Лийдс разгласиха резултатите от изследване, траяло 17 години. Участие в него са взели дами на възраст от 35 до 39 години – общо 32 147 души. Повечето от всичко специалистите се интересуваха какво ядат дамите и по какъв начин диетата въздейства на здравето им.

В резултат на това бяха разпознати четири съществени групи храни

  1. Първата включва дами, които ядат алено месо, птици и риба един път седмично или по-рядко.
  2. Във втората – тези, които избират риба и я ядат най-малко един път седмично.
  3. В третата група попадат дами, които ядат риба и птиче месо един път седмично или повече.
  4. А в четвъртата група – такива, които ядат най-вече алено месо, а не риба или птици.

Нека създадем конкретизиране незабавно: под алено месо откривателите схващат свинско, говеждо, агнешко, вътрешности и полуготови месни артикули.

Сравнявайки здравословното положение на дамите, които са взели присъединяване в проучването, учените откриха, че тези, които се придържат към четвъртия вид диета, са по-склонни да получат рак на дебелото черво и ректума. Честно казано, броят на тези дами е бил дребен, единствено към % и нещо.

Във всеки случай тези данни са от голяма важност. Ако човек има фамилна предразположеност към рак или съществено мисли за профилактика, по-добре е да ограничи потреблението на месо, счита ръководителят на проучването доктор Диего ди Йорги.

Трябва да се означи, че през 2018 година в университета в Глазгоу беше извършено още по-мащабно изследване, обхващащо 273 466 дами. Резултатите от него бяха разочароващи.

Изводът от него е: в случай че дама на 35-40 години си разрешава три части бекон седмично, рискът от развиване на рак на гърдата се усилва.

А в Центъра за проучване на рака във Вашингтон, окръг Колумбия, е извършено друго изследване

В него са взели присъединяване 82 000 дами. Наблюденията са траяли 22 години.

В резултат на това се оказа, че дамите, които ядат месо два пъти седмично, са диагностицирани с ендометриоза 56 % по-често от тези, които не ядат месо толкоз постоянно, или въобще не го вкарват в менюто си.

Смята се, че потреблението на алено месо въздейства върху производството на хормони, причиняващи ендометриоза, споделя Фред Хътчинсън, началник на проучването.

Повече придвижване и пресни зеленчуци, по-малко мазни и пържени храни, избягвайте алкохола и тютюнопушенето – тази формула за здравословен живот е известна на всеки, който се грижи за здравето си. И съответен лист с храни и подправки, налични за вас когато и да е и на всички места, си коства да бъде окачен на вратата на хладилника като увещание да запасите с най-хубавите храни за битка с рака.

Инфо: woman.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР