Освен блокираните туристи на остров Самотраки и други части на

...
Освен блокираните туристи на остров Самотраки и други части на
Коментари Харесай

Продължава гасенето на 4 големи горски пожара в Гърция

Освен блокираните туристи на остров Самотраки и други елементи на Гърция бедстват. Четири огромни горски пожара не престават да бушуват, в това число на остров Евбея. Нови огнища пораждат в труднодостъпни региони. Пламнаха и горите на остров Тасос. Премиерът Мицотакис прекъсна отпуска си поради пожарите.

Днес е следващ ден на тежка конюнктура в Гърция. Загасените пожари се разпалват от мощния вятър, има и нови огнища. " Огнен пъкъл " е в Евбея, споделят пожарникарите и оповестяват, че вятърът популяризира стихията във всички направления. Дим се стеле над Атина. Действат по суша и въздух, с цел да лимитират бедствието. Евакуираха жителите на две села. Пламъците доближиха до къщите. Туристите не напущат острова, тъй като огънят е надалеч от хотели и няма заплаха за хората.

В Тива огънят се спуска към морето. Още четири огромни пожара се възпламениха в последните часове. Властите осведомят и предизвестяват туристите, макар че за тях няма заплаха.

На остров Тасос, където почиват стотици българи, през днешния ден избухна пожар наоколо до плаж. За няколко часа беше сподавен.

Екстремната конюнктура от високи температури и мощни ветрове последователно се отдръпва от Гърция, дават вяра синоптиците.
 © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР