Освен български технологични компании, участие в най-голямото събитие за технологии

...
Освен български технологични компании, участие в най-голямото събитие за технологии
Коментари Харесай

Големите IT клъстъри на Европа се събират на Innowave Summit 2023

Освен български софтуерни компании, присъединяване в най-голямото събитие за технологии и нововъведения в района Innowave Summit 2023 са удостоверили и някои от най-големите европейски IT клъстъри. Сред тях са Transilvania IT Cluster, France Digitalе, Cluster Catalonia, Pro Malaga, Valencia Digital Summit.

От изброените един от най-големите е Transilvania IT Cluster, разположен в Клуж-Напока в Румъния. Неофициалната столица на региона Трансилвания в северозападна Румъния, където се организира миналогодишното издание на Innowave Summit, е аутсорсинг центърът на Източна Европа. В него са съсредоточени компании като Amazon, Robert Bosch, NTT Data, Genpact, IBM, всяка от които с повече от 10 хиляди чиновници. IT клъстърите сплотяват тези компании, като им обезпечават благоприятни условия за напредък, развиване, продан на хрумвания, контакти, връзки с държавните органи и поддръжка в огромни планове.

Френският клъстер France Digitale пък е най-голямата стартъп и инвеститорска асоциация в Европа, която разпространява развиването на доброжелателни и виновни технологии, като поддържа фирмите си с изследвания, проучвателен планове и благоприятни условия за разрастване в интернационален мащаб.

IT клъстърите ще доведат със себе си на Innowave Summit представители на фирмите, които са техни членове, с цел да ги срещнат с други основатели на технологии, както и с цел да ги срещнат с българския пазар и опциите за развиване и вложения тук. Това ще трансформира тазгодишното издание на Innowave Summit в най-голямото нетуъркинг събитие на софтуерната общественост в района тази година.

Вече седем години Innowave Summit притегля повече от 5000 участници с десетките си интернационалните лектори, измежду които водещи мениджъри от компании като Гугъл, Facebook/Meta, Twitter, H2O, Kotler Impact, българските Xplora, ZapoMedia, DigitalPro, SoftUni и десетки други.

Еkspo частта на събитието покрива целия терен на Двореца на културата и спорта във Варна с опция повече от 100 компании да показват своите нововъведения и съвременни решения за бизнеса, здравето и метода ни на живот, в това число роботика и роботизирани артикули, които тази година се чака да са изключително атрактивни и да заемат по-голяма част от ревюто.

Най-големият мотор всяка година да привличаме топ лектори и компании от цяла Европа е желанието ни да покажем, че във Варна е допустимо да се случват нещата. Защо Варна да не се трансформира в идващият софтуерен хъб на Източна Европа? ", пита реторично Стефан Петров, един от уредниците на събитието

" Искаме всеки клиент да извлече оптималната изгода от Innowave Summit. Искаме бизнесите да намерят своите нови сътрудници и клиенти. Искаме изложителите да показват новаторските си компании пред хиляди посетители. Искаме младите гении да намерят причина да останат в България. Затова го има Innowave Summit към този момент седем години – с цел да сплотява общностите и да развива екосистемата в района. "

Сред сътрудниците на Innowave Summit са Европейската комисия, Българо-британската комерсиална камара, AI Bulgaria, БАИТ, Българската асоциация на софтуерните компании, Българският център за предприемачество, SoftUni Digital, Netpeak и доста други.

Билети за конференцията могат да се закупят с отстъпка до 10 октомври на уеб страницата на Innowave Summit.

Economic.bg e медиен сътрудник на събитието.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР