Островът Сите, на който е и катедралата „Нотр Дам” в

...
Островът Сите, на който е и катедралата „Нотр Дам” в
Коментари Харесай

Заради опасения от срутване: Районът около "Нотр Дам" продължава да е отцепен

Островът Сите, на който е и катедралата „ Нотр Дам” в Париж, остава отцепен след пожара в храма поради опасения от сривания.

Снимка: Reuters

Над 800 милиона евро са събрани към този момент от дарения за възобновяване на " Нотр Дам ".

Добрата вест - признакът на Франция - петлето на върха на кулата стрела, е избавен.
Намерен е емблематичният петел от кулата стрела на " Нотр Дам " Над 30 души са разпитани към този момент от френската полиция след пожара в катедралата
Над 30 души са разпитани по отношение на пожара в катедралата. Не се работи по версия тероризъм, огънят евентуално е тръгнал от реставрационните действия, съобщи в студиото на bTV френският дипломат у нас.
Френският дипломат: Не се работи по версията за тероризъм след пожара в „ Нотр Дам ” Той изясни, че главната версия е непредумишлен пожар в резултат на строителни действия
Петдесет души ще проверяват аргументите за пожара. Според прокуратурата няма очевидни доказателства за тенденциозен палеж и на този стадий пожарът се преглежда като трагичен случай. Компании и богати предприемачи дадоха обещание общо 800 милиона евро за възобновяване на храма, който е международна културна полезност.

Френският президент Еманюел Макрон има упоритостта реконструкцията да се извърши за пет години. Според специалисти обаче процесът може да отнеме десетилетия.

Снимка: Reuters

Хиляди хора се събраха нощес в Париж, с цел да се помолят за катедралата, с която мнозина са свързани прочувствено.

А университетът " Нотр Дам " в американския щат Индиана удари 50 пъти камбаните си в съпричастност с нещастието в парижката катедрала. Днес камбаните на всички френски катедрали ще звучат по едно и също време в 16 часа и 50 минути - часът на експлоадирането на пожара в " Нотр Дам ".

Снимка: Reuters

Хиляди хора не престават да стоят с часове по мостовете и кейовете на Сена, с цел да следят всеки подробност към дейностите по фасадата на катедралата.

Тъй като целият регион продължава да е отцепен, а това е сърцето на Париж, тапите към този момент втори ден са километрични, а пасажерите в метрото - принудени да се оправят с хаоса, основан от затварянето на острова Сите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР