Островът е отворен напълно за ваксинираниНа летището задължителният тест струва

...
Островът е отворен напълно за ваксинираниНа летището задължителният тест струва
Коментари Харесай

Почивка в Кипър с два PCR-а

Островът е отворен изцяло за имунизирани
На летището наложителният тест коства 35 евро

Въведен е „ безвреден пропуск” за заведения за хранене и кафенетa

Два PCR-а се изискат от влизащи в Кипър българи. Страната ни в този момент е в „ червената” категория и съгласно настоящия правилник идващите от България би трябвало да си създадат PCR преди полета и след кацането на средиземноморския остров. На летището наложителният тест коства 35 евро.

От 10 май Кипър е отворен за изцяло имунизирани против ковид туристи. Облекчението важи и за българи. Пътуващите би трябвало да включат документа си за имунизация в електронния полетен формуляр (Cyprus Flight Pass), който наложително се попълня.

Т. нар. „ безвреден пропуск” - документ за ваксина или за негативен PCR се изисква при визити на заведения за хранене, кафенета, търговски центрове, църкви, публичните рейсове и други места със засилено наличие на хора.

„ Безопасният пропуск” не е нужен за супермаркети, дребни магазинчета за хранителни артикули, фризьорски и козметични салони, аптеки, а също за плажовете и местата за пикник. Само служители на реда и упълномощени представители на министерствата и други държавни служби ще имат право да правят инспекции за притежаването му.

В Гърция към този момент е разрешено да пътуват по четирима души в кола. Ако те не са родственици, маската е наложителна.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР