Остров Йонпьон, който се намира близо до границата със Северна

...
Остров Йонпьон, който се намира близо до границата със Северна
Коментари Харесай

Южна Корея евакуира остров на север заради огън в морето

Остров Йонпьон, който се намира покрай границата със Северна Корея , би трябвало да бъде евакуиран, оповестява Der Standard.

Южнокорейските военни оповестиха, че Северна Корея е изстреляла 200 брегови артилерийски снаряда и потвърдиха, че са стреляли в морето след " обстановка " покрай границата. Не излиза наяве обаче дали въпросната пукотевица е част от военно обучение или има друга причина.

Reuters показва, че южнокорейските военни не са дали отговор незабавно на настояванията за спомагателна информация. Агенцията твърди за евакуация на два острова, само че не показва името на втория . Служител от локалните управляващи потвърдиха за заповедта за евакуацията поради незнайна " обстановка ".

Няма данни за вреди от обстрела в Южна Корея. Снарядите са паднали на север от Северната гранична линия (NLL), де факто морската граница сред двете Кореи, се споделя в известието.
 Провокациите на Северна Корея - въведения към самоунищожението ѝ съгласно Юга
Провокациите на Северна Корея - въведения към самоунищожението ѝ съгласно Юга

Сеул е в подготвеност да накаже безразсъдните дейности на КНДР

По-рано вестник заяви, че южнокорейската войска има желание още веднъж да организира учения със пукотевица на острова., се проведоха в продължение на една седмица, като започнаха на 29 декември и завършиха в четвъртък.  Преди няколко дни  и даде обещание да усили нуклеарния боеприпас на Севера и да усили потенциала за офанзива, с цел да " умиротвори Юга ".

Преди това държавните медии в КНДР оповестиха, че водачът Ким Чен-ун е призовавал за разширение на производството на ракетни установки.
 Северна Корея застрашително предефинира връзките си с Юга
Северна Корея застрашително предефинира връзките си с Юга

Ключов пленум на ръководещата партия в Пхенян
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР