Остров Патмос, разположен под перфектно синьо небе в източните части

...
Остров Патмос, разположен под перфектно синьо небе в източните части
Коментари Харесай

Гръцкият остров, от който започва краят на света

Остров Патмос, ситуиран под съвършено синьо небе в източните елементи на Егейско море, може да наподобява като типична ваканционна дестинация в Гърция, само че не е по този начин.Там стартира краят на света, написа CNN.
„ Свещен остров “
Двама монаси към момента живеят в килии над пещерата през днешния ден, само че главният фокус на религиозната активност в Патмос – прочут като „ свещения остров “ – е манастирът „ Свети Йоан “, внушителна крепост, която се извисява над острова.

Създаден през 1088 година от св. Христодулос, гръцки духовник, манастирът към момента е дом на истински структури, датиращи от 11 век – елементи от укрепленията, кухнята, някои килии, цистерната и най-важното църквата на св. Йоан, която може да се похвали с някои превъзходни фрески.
Плажът на дъгата
Плуването в Ламби в северната част на Патмос оказа помощ да се потвърдят думите на Евгеникос, представител на управата на острова. Плажът тук е посипан с дребни, разноцветни камъчета, вариращи от оранжево до алено.

Друга забележителност е прелестното рибарско населено място Грикос, обърнато към дребния остров Трагониси, естествена ветрозащита към безвреден песъчлив плаж.

Разположен в северната част на гръцката група острови Додеканезите, Патмос няма летище и не е елементарен за постигане, само че притегля известни хора от цялостен свят– Ага Хан, Дейвид Боуи и Джорджо Армани са били постоянни гости през годините.

Мнозина биха възразили, че островът към този момент е парадайс заради относителната си недостижимост, само че дали е планувано построяването на летище?

Не мисля, че в миналото ще бъде издигнато летище тук “, споделя Христос Патакос, шеф на Patmos Aktis, единственият петзвезден хотел на острова

 „ Има общо чувство, изключително измежду постоянните гости и тези, които имат къщи на Патмос, че островът би трябвало да бъде „ предпазен “ от всеобщия туризъм. ”
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР