Остро осъждаме всеки опит за отдаване на почит към човеконенавистнически

...
Остро осъждаме всеки опит за отдаване на почит към човеконенавистнически
Коментари Харесай

Бойко Борисов остро осъди Луковмарш

Остро осъждаме всеки опит за отдаване на респект към човеконенавистнически режими и техните почитатели. Това написа водачът на партия ГЕРБ Бойко Борисов в страницата си във Фейсбук. Той разяснява наближаващия Луковмарш.

„ Борбата с антисемитизма и езика на омразата постоянно е била водещ приоритет за държавните управления на ГЕРБ. В резултат на систематични старания от страна на редица държавни институции, макар законовите спънки, третият кабинет на ГЕРБ съумя за две следващи години през 2020 и 2021 година, да осуети провеждането на срамното и петнящо столицата и страната ни събитие, познато като Луковмарш “, напомни Борисов в обявата.

„ След като с терзание и наяве страдание проследихме обновената предходната година грозна процедура – ултранационалисти да се събират в центъра на София и с дейностите си да уподобяват и препращат към мрачни и срамни исторически интервали, изрично призоваваме способените органи в лицето на Министерство на вътрешните работи, профилираните служби за сигурност и Столична община, да се върнат към времето отпреди две години и да не разрешават факелното шествие, така наречен Луковмарш, да слага под подозрение репутацията на България като страна на многообразието, толерантността, търпимостта и уважението, прибавя Борисов.

„ Като остро осъждаме всеки опит за отдаване на респект към човеконенавистнически режими и техните почитатели, настояваме страната да се придържа към към този момент откритите във времето опит и положителни практики, с които да отбрани достойнството и достолепието на всички жители като не разрешава улиците и градовете ни да се трансформират в сцена на омразата “, заключи водачът на ГЕРБ.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР