Острието на ДБ в Брюксел – Радан Кънев, понесе неочакван

...
Острието на ДБ в Брюксел – Радан Кънев, понесе неочакван
Коментари Харесай

Ген. Атанасов прецака Радан, отряза му пътя за Брюксел

Острието на Демократична България в Брюксел – Радан Кънев, понесе непредвиден удар от своите. Бившият водач на десницата съвсем несъмнено ще се елементарни с влиятелния и вкусен пост на евродепутат в Брюксел, макар престижа си, неуморната интензивност по горещи тематики и сякаш топлите връзки с Кирил Петков и ген. Атанасов, написа Lupa.bg.

В общата листа за евродепутати на Политическа партия и Демократична България, която се твърди, че към този момент е подредена, Кънев е избутан на неизбираемото пето място, което значи, че му би трябвало знамение и кървава преференциална борба, с цел да има шансове. Само със сериозен брой преференции, евродепутатът може да резервира мястото си. Прогнозите са, че в Европарламента ще съумеят да влязат най-вероятно трима и в краен вид и четвъртият. Но до петия няма по какъв начин да се стигне, наясно са демократите. 

В последна сметка, хиперактивният и постоянно подготвен за борба Радан е преместен от хората на Политическа партия в листата и явно пазарлъкът в " сглобката " не е бил в негова изгода, като естествено Никола Минчев и Даниел Лорер няма по какъв начин да не се наредят преди него. 

Тъмносини обаче разкриха за какво някогашният им водач, който извоюва висок престиж в Брюксел, е бил запратен на неизбираемата позиция в листата. Според осведомени по проблема, закрепен в пазарлъка за началник на Народното събрание, ген. Атанасов е прецакал Радан и не е имал искания за евродепутатската листа, единствено и единствено да се добере до председателското място в Народното събрание, което е негова " Лебедова ария ". Както стана ясно, водачът на ДСБ избута Никола Минчев като кандидат-шеф на Народно събрание и по този начин пък го изстреля на първа позиция за Европарламента.

„ Въпреки че Радан беше доста мек и с Николай Денков, и с Атанасов и неприятна дума не е споделил за тях, с вярата, че ще го поддържат за челни позиции в листите, генералът невъзмутимо го е пожертвал в името на личните си ползи.       

Както към този момент е ясно - зам.-председателят на Народно събрание Никола Минчев ще води листата на демократите. Втората позиция е изненада - там отива доцент Боряна Мусева – брачната половинка на починалия Кристиан Таков, която несъмнено е мощна кандидатура. Юристката е лекар и учител по интернационално частно право, управлява Катедрата по интернационално право и интернационалните връзки от 2018 година в Софийския университет. Председател е на Комитета по гражданско правни въпроси по време на българското Председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018. Учредител на Българската асоциация за Европейско право.

Трети е острието на Политическа партия Даниел Лорер, което му дава късмет да се класира сигурно за място в Европарламента.

Проблемът обаче идва от четвъртия в листата, където се настанява амбициозната депутатка от Враца Деница Симеонова, за която стана най-популярна с паметната си фраза от парламентарната естрада за Кирил Петков, когато изстреля " за мене той е просто Киро ".

Някъде още по-надолу в листата ще влезе и Настимир Ананиев, което значи, че няма по какъв начин да стигне до Брюксел, само че това надали тревожи някого, с изключение на него самия.  
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР