Остра полемика пламна във Франция след предложение да се отказва

...
Остра полемика пламна във Франция след предложение да се отказва
Коментари Харесай

Трябва ли неваксинираните да плащат за лечението си - полемика във Франция

Остра дискусия пламна във Франция след предложение да се отхвърля гратис лекуване на неимунизирани, в случай че се разболеят от Covid-19. Над 4 милиона французи, враждебни на имунизациите, живеят без имунизационен паспорт.

Трябва ли неимунизираните да заплащат за лекуването си, в случай че се разболеят? Идеята, скандална съгласно множеството реакции, е на шефа на парижката болнична система Мартин Ирш. " Редно ли е при съществуване на гратис и ефикасно средство  хората да го отхвърлят без последици, до момента в който се борим за други заболели? " - пита той.

Един ден престой в Covid поделение излиза 3000 евро на френската здравна система, която е затънала в тежка финансова рецесия.

Спорът отекна и в кандидатпрезидентската акция.  " Не съм съгласна.. Напротив, страната ни се нуждае от същинска здравна политика, каквато нямаме " - счита кандидатката на социалистите Ан Идалго. Напоследък болничните кревати във Франция понижиха с 5700.

" Лечението е за всички, това не предстои на разискване. Не желаеме повече пари от тези, които пушат или пият " - отсече Жан-Франсоа Елио, имунолог и народен представител от болшинството.

" Дори на Еманюел Макрон не поисквам да си вади портмонето, в случай че влезе в болница " -казва крайнолевият политик Оливие Безансно. Наскоро френският президент съобщи, че ще " нервира " неимунизираните. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР