„Оставки на всички, замесени в провала на борбата с COVID-19“

...
„Оставки на всички, замесени в провала на борбата с COVID-19“
Коментари Харесай

Заведенията искат главата на здравния министър, протест и в ...

„ Оставки на всички, забъркани в неуспеха на битката с COVID-19 “ – това е гневната реакция на туристическия отрасъл откакто през днешния ден сутринта бяха оповестени новите противоепидемични ограничения. Позицията е подписана от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ). От през днешния ден потеглят отново митингите им във Велико Търново, а за на следващия ден е планувано шествие в Пловдив.

Аргументите на притежателите на заведения са, че самият здравен министър Стойчо Кацаров е признал неуспеха на имунизационната акция. А точно поради това изборно са посечени избрани браншове от българската стопанска система.

„ Нашият бранш още веднъж се трансформира в изкупителна жертва на властовата неплатежоспособност в страната. И до момента в който преди две години вирусът към момента беше чужд и светът занапред се запознаваше с него, в този момент това не е по този начин. Тогава оправданията бяха, че би трябвало да се приготви здравната система, само че очевадно тя към момента не е готова, тъй като слушаме още веднъж остарялата ария, само че на нов глас”, пишат трите организации.

Браншът, за който от 7 септември ще бъдат приложени ограничавания в работното време и потенциала на работа, е обезпокоен, че поддръжка за бизнеса не е оповестена. “Няма и създадени ограничения за такава и даже да се намерят пари, ще са нужни месеци преди да бъде направена системата за тяхното систематизиране “, притесняват се те. А с новата заповед нощните заведения остават на процедура затворени.

„ На няколко пъти предлагахме да се сътвори светофарна система за поддръжка на бизнеса, като здравните и икономическите ограничения да вървят ръка за ръка. Продължава по тематиката да има нулева чуваемост. Ние сме единствената европейска страна, която си разрешава през 2021 година да остави хората на улицата без никаква поддръжка “, уверени са от БХРА, БАЗ и СЗБ.

СНИМКА от Наташа Манева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР