Оставката на Теменужка Петкова е съгласувана с премиера Бойко Борисов.

...
Оставката на Теменужка Петкова е съгласувана с премиера Бойко Борисов.
Коментари Харесай

Енергийният министър Теменужка Петкова подаде оставка заради продажбата на ЧЕЗ

Оставката на Теменужка Петкова е съгласувана с премиера Бойко Борисов.

© Юлия Лазарова Още по тематиката
CEZ утвърди продажбата на българския си бизнес на " Инерком "

Надзорният съвет на чешкото сдружение даде авансово единодушие за договорката
22 фев 2018
Продажбата на ЧЕЗ на " Инерком " ще се взема решение в края на февруари

Надзорният съвет на чешкото сдружение желае спомагателни изследвания на процедурата и финансирането на покупката
13 фев 2018
Обещания за промени смъкнаха напрежението към цената на тока

Промените ще пренесат на борсата цялата сила, ще се оферират нощни пакети, ще се трансформират и договорите с американските централи
6 фев 2018 Министърът на енергетиката Теменужка Петкова разгласи в Народното събрание в петък, че подава оставка, поради обвиняванията, че е близка със притежателите на бъдещия покупател на ЧЕЗ - " Инерком ". По думите й тя не е кума на семейство Върбакови, каквито клюки се появиха в общественото пространство и даже бяха коментирани от ръководителя на енергийната комисия в Народното събрание Делян Добрев, само че ги познава от повече от 20 години. И с цел да няма подозрение, че въздейства по някакъв метод на договорката е решила да се отдръпна от поста. Решението й било в съгласие с премиера Бойко Борисов.

Вчера бордът на надзорният съвет на чешката държавна компания CEZ даде предварителното единодушие българските активи на сдружението да бъдат купени от " Инерком ". По предварителна информация компанията, която се управлява от Гинка Върбакова, е предложила към 320 млн. евро за " ЧЕЗ електроразпределение България ", " ЧЕЗ електро ", " ЧЕЗ трейд " и дребни ВЕИ активи - видинският слънчев парк " Фри енерджи проджект Орешец " и незавършената централа на биомаса в смолянско. Дружествата на ЧЕЗ в България, които се продават сега, имат годишни доходи от над 1.8 милиарда лв..

Очаквайте подробности
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР