Oставката на правителството е единственият почтен вариант след скандала Апартаментгейт.

...
Oставката на правителството е единственият почтен вариант след скандала Апартаментгейт.
Коментари Харесай

Костадин Паскалев: Оставката на правителството е единственият почтен вариант след Апартаментгейт

" Oставката на държавното управление е единственият честен вид след абсурда " Апартаментгейт ". Това е мнението на някогашния вицепремиер и министър на районното развиване Костадин Паскалев.
" Бойко Борисов е подложен в извънредно тежка обстановка и на практика ще му се наложи да понесе отговорността за личните си дейности ", сподели той в изявление за bTV.
По думите му държанието на Цветан Цветанов е безочливо. " Не може един човек на такова високо място в страната да осъществя веществен интерес по неприемлив и безпардонен метод и по-късно да ни показва новите европейски слогани на ГЕРБ ", означи Паскалев.
" Имаме представители на законодателната и на изпълнителната власт, които са се облагодетелствали, имаме представители на правоохранителните органи, които са се облагодетелствали. Как ви се коства това през днешния ден една община в столицата да ревизира построяването на една постройка, която през 2012 година е установено, че има нелегално строителство ", попита той.
" Тези хора на база на високото си служебно състояние явно са получили преференции. Тези преференции на български език се назовават корупция ", акцентира Паскалев.
" Имаме ползи, които връзват политически субекти, администрация и бизнес. Името за тази връзка е олигархия ", безапелационен беше някогашният районен министър.
Той означи, че министър председателят Бойко Борисов няма пълномощията да стопира строителството на постройката " Златен век " в столичния квартал " Лозенец ". " Това е някаква форма на ръководство с декрети, което е неуместно. Ние губим демократичния темперамент на страната си с това държание на ръководещите ", съобщи той.
" Когато има подобен обект, това значи, че основният проектант и съответната комисия за устройство на територията към Общинския съвет са осведомени с тази история. Строителството е в съгласие с Министерството на районното развиване и благоустройството, което значи, че към даден миг явно е имало строителни бумаги. Кой е бил основен проектант тогава, кои са били членовете на комисията? Кой е бил кмет, не е ли бил сегашният министър председател кмет, когато е издадено това строително позволение ", попита Паскалев.
Според него би трябвало да се направи обстойна инспекция на ДНСК взаимно с районното министерство.
Паскалев дефинира новия правосъден министър Данаил Кирилов като изчерпателен правист, който обаче в последните години се е сложил в услуга на ръководещата политическа партия ГЕРБ. По думите на Паскалев държанието на Кирилов от един миг нататък се е трансформирало в слугинаж.
По мотив евролистата на Българска социалистическа партия Паскалев разяснява, че мощният ход на водача Корнелия Нинова е да предложи листа на 14 април, в която участва Сергей Станишев. Според Паскалев Българска социалистическа партия ще завоюва евроизборите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР