Оставката на кмета Иван Портних бе поискана от коалицията Продължаваме

...
Оставката на кмета Иван Портних бе поискана от коалицията Продължаваме
Коментари Харесай

Възраждане, БСП и ПП-ДБ поискаха оставката на кмета Иван Портних

Оставката на кмета Иван Портних бе поискана от обединението " Продължаваме промяната - Демократична България ", " Възраждане " и Българска социалистическа партия. Поводът за това стана огромната ВиК повреда в кв. " Бриз ".

На конференции през днешния ден в морската столица градската организация на левицата и представители на управленията на Политическа партия, ДСБ, " Да, България ", както и общинските съветници на Демократична България във Варна, оповестиха претекстовете си за това.

Според градската организация на левицата те са свързани с дейностите и бездействията на кмета по няколко основни обекта във Варна - рибарското пристанище в “Карантината ”, което може да се проходи по море, незавършената работа с обезопасяването на канализационната тръба по дъното на варненското езеро, бараките на Златни пясъци, които кметът откри преди няколко дни, и за капак- ВиК повредата, която унищожи цяла улица, разясни градският водач Павел Раличков.

“Кметът получава периодически просветления и ние се питаме върви ли той на работа? ”, съобщи общинският консултант и зам.-председател на Горско стопанство на Българска социалистическа партия, Димитър Чутурков. След 9 години той откри, че назначеният от него основен проектант не е осъществил плановете, за които са си стиснали ръцете. Сега откри, че се презастроява града, а от медиите научава, че ще събаря Гъбата, добави той. Според представителите на Българска социалистическа партия, с поисканата оставка на основния проектант Иван Портних се пробва да си изпере имиджа преди изборите. За протичащото се в града само виновен е кметът и по тази причина ние желаеме неговата оставка, заключи Димитър Чутурков.
От ПП-ДБ показват, че главната причина за настояването им е градоустройството и инфраструктурата на града, а " капката, с която чашата преляла, е ВиК повредата от вторник. По думите им тя е вследствие на презастрояването на кв. Бриз и виновността е 100% на кмета.

" Очакваме експертите да проучат региона на повредата и да подхващат ограничения, с цел да се предотврати покруса, тъй като за варненци най-важното е кой носи виновност за този потоп! В продължение на 10 години градът е ръководен безобразно. От най-красив град за живеене се трансформира в град, в който е рисково да се движиш, с цел да не се удавиш, да те затрупа насип или да падне таван на подлез на главата ти. За всичко това виновност носи кметът на Варна и ние настояваме неотложно да си подаде оставката. Най-голяма виновност за повредите има кметът на община Варна, който в продължение на 10 години не се е заинтересувал от това този проблем да бъде отхвърлен вечно. Много добре знаем положителните му взаимоотношения с предходното управление на ВиК Варна и за нас не е изненада, че такива повреди се повтарят през няколко години. Недопустимо е третият по величина град в страната, морската столица на България, да бъде ръководена по този метод. Ние от " Възраждане " желаеме оставката на кмета на общината, до момента в който не е станало прекомерно късно и неговото безучастие не е довело до идната повреда, която би могла да вземе и жертви! ", безапелационни са общинските съветници от групата на " Възраждане " в Общински съвет Варна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР