Оставиха в ареста двама мъже - на 29 и 19

...
Оставиха в ареста двама мъже - на 29 и 19
Коментари Харесай

Оставиха в ареста мъже за кражба от болна жена, приютила ги в дома си в Плевенско

Оставиха в ареста двама мъже - на 29 и 19 година за кражба от болна жена, приютила ги в дома си в Плевенско, оповестиха от прокуратурата.

Двамата са привлечени в качеството на обвинени за това, че на 13 февруари в село Садовец , област Плевен, са откраднали два броя мобилни телефони и пари.

В хода на следствието е открито, че потърпевшата жена е самотноживуща, на 60 години, неподвижна заради заболяване . Обвиняемите останали без дом , защото пожар унищожил къщата им.

Пострадалата, която била непозната за тях, ги приютила в дома си, дружно с техните деца . Злоупотребявайки с нейното доверие, двамата обвинени присвоили парична сума от пенсията на потърпевшата, лишили мобилните ѝ телефони и напуснали дома. Впоследствие продали един от телефоните в заложна къща.

При осъществените издирвателни мероприятия са били открити причинителите. Иззети са и мобилните телефони. Обвиняемите са арестувани за период до 72 часа, в който период е импортирано искане за непрекъснат арест.

Съдът е приел доводите на прокуратурата, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано съмнение за авторството на действията от страна на двамата, както и че е налице действителна заплаха те да извършат закононарушение или да се укрият, заради което постановил по отношение на тях най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на съда предстои на обжалване.  Разследването по случая продължава.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР