Остават само три седмици до изборите в Германия, които ще

...
Остават само три седмици до изборите в Германия, които ще
Коментари Харесай

Сблъсъкът на титаните: Меркел и Шулц в телевизионен дебат

Остават единствено три седмици до изборите в Германия, които ще се проведат на 24 септември. Днес ще се състои дълго чаканият и единствен ефирен спор сред двата съществени съперника във вота – сегашният канцлер Ангела Меркел, която се бори и евентуално ще завоюва четвърти мандат, и водачът на социалдемократите Мартин Шулц, някогашен кмет и някогашен ръководител на Европейския парламент (ЕП).

Дебатът ще стартира в 20.00 ч. локално време и ще се излъчва по малките екрани ARD, RTL, Sat.1 и ZDF.

Проучване на организацията Forsa за списание Stern демонстрира, че към половината от електората възнамерява да гледа дебатите. От тях съвсем 20% считат, че конфликтът сред Меркел и Шулц може да промени метода, по който ще гласоподават, написа Deutsche Welle.

Шулц ще се опита да убеди немските гласоподаватели да оставят зад тила си Християндемократическия съюз на Меркел. Той се пробва да извлече изгоди от възприетата от Меркел липса на възторг като акцентира опита си в европейската политика. Той упреква канцлера, че не допира по никакъв метод гласоподавателите с необикновено индиферентното си държание.

" Последните четири години от епохата на Кол бяха интервал на застоялост и политическа мъка. Искам да пощадя Германия да преживее това още веднъж ", споделя Шулц, като се базира на четвъртия мандат на Хелмут Кол, чийто връх в ръководството ще бъде доближат от Меркел, в случай че тя отново завоюва изборите.

Ангела Меркел пък акцентира просперитета на Германия и се пробва да успокои консерваторите в региона на миграцията и сигурността. Тя разяснява неотдавна, че би желала да продължат инспекциите по границите на страната, които бяха въведени през септември 2015 година и следва да изтекат през ноември.

Меркел отнесе рецензии и за определения непоколебим формат на дебата. Журналистите, които ще го водят, нямат право да се отклоняват значително от авансово заложените въпроси. В телевизионното студио няма да участват и членове на обществеността.

Последните изследвания на публичното мнение демонстрират, че Ангела Меркел може да си поеме мирис преди изборите. Нейната партия се обрисува да завоюва надалеч повече гласове от социалдемократите на Шулц – надлежно 37% по отношение на 23%.

Германците също наподобяват уверени в успеха й. Резултатите от разнообразни изследвания демонстрират, че към две трети от германците предвиждат, че канцлерът ще завоюва и дебата, и вота. Само 17% имат вяра в успеха на Шулц.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР