Остават само 3 кръга и още няколко мача до края

...
Остават само 3 кръга и още няколко мача до края
Коментари Харесай

Скъпи волейболни наследници

Остават единствено 3 кръга и още няколко мача до края на постоянния сезон в извънредно оспорваното състезание в Efbet Супер Волей за мъже през този сезон.

Освен многото завладяващи дуели и много изненадващи резултати през този сезон има нещо друго, което да впечатлява почитателите на волейбола у нас.

В съвсем всеки тим може да се открие играч, който е наследник на някогашни известни волейболисти.
 Невероятно, само че факт! Едно от най-оспорваните шампионати в света е българското Невероятно, само че факт! Едно от най-оспорваните шампионати в света е българското
“Скъпи волейболни наследници ” има в съвсем всеки тим от Efbet Супер Волей. 

ЛЕВСКИ СОФИЯ

Още в дебютния си сезон в елита страхотни игри и чудесно усещане с изявите си прави Симеон Николов.  

16-годишният наследник на някогашния капитан на националния тим на България Владимир Николов се оправя чудесно като главен разпределител на Левски София.

Виктор Жеков , който е на 17 години е трети разпределител на “сините ”. Синът на някогашния народен разпределител и капитан на България и ментор на Левски София до предишния сезон Андрей Жеков се включи в игра в няколко дуела на “сините ” през сезона.

БЕРОЕ 2016 (СТАРА ЗАГОРА)

Капитан на Берое е Руси Желев , който е барометър за играта на старозагорци във всеки мач. Посрещачът с №15 е наследник на Живко Желев, президент на Националната волейболна лига (НВЛ) и някогашен футболист на Берое.

Универсалният Дейвид Барутов , който на 21 март ще навърши 19 години е наследник на някогашния национал и волейболист на ЦСКА Ивайло Барутов и внук на Лъчезар Барутов.

Титулярен разпределител на беройци в огромна част от дуелите през този сезон бе Константин Нечев . 23 годишният младеж на Славия е внук на именития Цано Цанов, който е участник са националния тим на България на Олимпийските игри в Мюнхен 1972 (4-о място) и Москва 80 (второ място).

ДОБРУДЖА 07 (Добрич)

И отличните си изяви с екипа на Добруджа 07 прави усещане 29-годишният посрещач Златко Кьосев . Юношата на Левски е племенник на легендата на българския волейбол и ЦСКА Боре Кьосев.

МАРЕК ЮНИОН ИВКОНИ (ДУПНИЦА)

Безспорно най-вече “волейболни наследници ” има в младия отбор на Марек Юнион Ивкони (Дупница).

17-годишният разпределител Никола Карагьозов е наследник на някогашния волейболист на Левски и дълготраен старши треньор на Марек Юнион Ивкони Виктор Карагьозов и на европейската шампионка по биатлон Ива Шкодрева-Карагьозова и влиза като запаса в съвсем всеки мач на дупничани.

19-годишният посрещач Иван Тасев е титуляр за Марек в съвсем всеки дуел и е наследник на някогашния разпределител на националния тим на България Иван Тасев, който взе участие на Олимпийските игри в Пекин 2008, а сега е асистент треньор на Берое.

Синът на различен национал играл в Пекин 2008 Костадин Стойков - Ивайло Стойков на 16 години също е част от Марек и влиза като запаса в някои от дуелите.

Синът на Мартин Стоев, който изведе България до бронз на Мондиал 2006, Световната Купа 2007 и 5-о място на Олимпийските игри в Пекин 2008 Мартин Стоев, 19-годишният Ерик Стоев , стартира сезона в Пирин (Разлог), само че от втория полусезон е част от главния състав на Марек.

МОНТАНА ВОЛЕЙ

Титулярно либеро на Монтана от 4 сезона е Мартин Божилов . 34-годишният някогашен национал е лин на някогашния разпределител на националния тим на България Димитър Божилов - Мутата.

Божилов-старши е най-възрастният волейболист играл в миналото в елита на България, откакто през 2015 година игра в мача на КВК Габрово, на 51 година, против Марек Юнион Ивкони, в който тогава се състезаваше синът му Мартин Божилов.

СЛАВИЯ

По-малкият наследник на Димитър Божилов - 19-годишният Димитър Божилов пък през този сезон е част от тима на Славия и играе като посрещач.

17-годишният втори разпределител на Славия е Николай Градинарски, който е наследник на някогашната волейболистка на Левски Сиконко, националка и бронзова медалистка от Евроволей 2001 във Варна Анета Германова.

НЕФТОХИМИК 2010 (БУРГАС)

Вицешампионите от Нефтохимик 2010 към този момент са водач в шампионата, а огромен принос за 15-те победи на бургазлии е 27-годишният френски жител Аксел Трухчев . Трухчев е роден във Франция, на неговият татко е някогашен първенец на България по съвременен петобой.

ПИРИН (РАЗЛОГ)

Няколко доста млади волейболисти вършат усещане в състава на Пирин (Разлог) от началото на сезона.

16-годишният втори разпределител на отбора Даниел Мицин е наследник на някогашния волейболист на отбора от Разлог и Черно море (Варна) Йордан Мицин, който преди няколко сезона бе отпред на мъжкия отбор, а в този момент продължава да води младежки тимове на Пирин.

18-годишният Кристиан Сланчев е второто либеро на Пирин и наследник на някогашния президент на ВК Пирин Петър Сланчев.

17-годишният посрещач Мартин Мандаров също може да се похвали с татко някогашен волейболист на Пирин, от отбора, който записва първата историческа победа на тима от Разлог над Левски Спартак в елите преди повече от 30 години.

ДЕЯ СПОРТ (БУРГАС)

Двама от най-опитните и най-хубави волейболисти на финалиста за Купата на България Дея спорт (Бургас) са близнаците Георги и Валентин Братоеви . 35-годишните състезатели, които са 4-и с националния тим на България от Олимпийските игри в Лондон 2012, също са наследници на волейболно семейство.

Майка им Надя Велева е някогашна националка на България и дълготраен треньор по волейбол. по-голямата им сестра Весела Братоева е някогашна волейболистка на Левски и ЦСКА и първата жена, която на два пъти като треньор съумява да класира мъжкия тим на Дея спорт в елита на България.

34-годишният Тодор Вълчев също има волейболни корени, а неговата майка от дълги години е треньор в школата на Хебър (Пазарджик).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР