Остава затворена някогашната общинска болница Д-р Димитър Чакмаков в Раднево

...
Остава затворена някогашната общинска болница Д-р Димитър Чакмаков в Раднево
Коментари Харесай

Жителите на Раднево са без болнична помощ от месеци

Остава затворена тогавашната общинска болница " Д-р Димитър Чакмаков " в Раднево поради огромни ремонтни действия. Това заяви в притежателят на лечебното заведение Ибрям Алиев, който закупи постройката след процедура по приватизация през септември 2021 година Жителите на миньорския град са без болнична помощ от месеци. Очаква се до края на годината реконструкцията на постройката да завърши. Досега в обекта са вложени 1 млн. лева Алиев не се ангажира по кое време във времето болничното заведение ще отвори порти, само че увери че се работи с бързи темпове.

По първични проекти две от отделенията трябваше да проработят при започване на годината, само че проблеми с остарялата ВиК система са трансформирали желанията, като ВиК инсталацията към този момент е сменена на 80 %, означи в диалога Алиев.

В отговор на въпрос Алиев сподели, че са изплатени 1,869 млн. лева насъбрани отговорности на болничното заведение.

Медицинският център, който Ибрям Алиев също закупи, работи. Привлечени са медицински експерти.

На територията на болничното заведение се намира Спешният център, само че националният план за ремонт на постройката е стопиран. Събеседникът стартира желанието по европрограми да се търси финансиране за строителство на нова постройка на спешна помощ в града.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР