Остава в сила бедственото положение след вчерашния порой и в

...
Остава в сила бедственото положение след вчерашния порой и в
Коментари Харесай

Над 70 л/кв. м дъжд в Монтана и района

Остава в действие бедственото състояние след вчерашния проливен дъжд и в Георги Дамяново. Няма потърпевши хора.

Над 70 литра на квадратен метър дъжд се изля през вчерашния ден по здрач в Монтана и планинската част на района. В село Клисурица, община Монтана, за малко да прелее язовира, заяви регионалният шеф Валери Димитров:

" Вследствие на бързата реакция успяхме да отбием водата, най-малко да не върви по стената и я вкарахме назад в язовира и язовирът беше овладян, няма позволени в този регион потърпевши хора ".

В община Георги Дамяново от придошлата река има наводнени дворни места и къщи - " селата Еловица, Мелене, Геново, Дамяново, само че също няма потърпевши хора. За страдание много дворове в резултат на изобилния дъжд се изпълниха с вода ".

Язовир " Огоста " е под надзор. Въпреки огромния приток водоемът резервира равнището си. Следи се обстановката в обитаемоте места след язовира.

" Тази заран в 07:00 ми рапортуваха, че книгата на язовира не се е покачило. Поддържам непрекъсната връзка с регионалния шеф на област Враца и за обитаемоте места, през които минава река Огоста на територията на град Враца. Към момента нямаме сигнали за заливане на нещо от реката ", сподели още Валери Димитров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР