остава най-натоварен от окръжните съдилища в страната, отчете председателят му

...
остава най-натоварен от окръжните съдилища в страната, отчете председателят му
Коментари Харесай

Близо 3000 разрешения за СРС е дал спецсъдът за миналата година

остава най-натоварен от окръжните съдилища в страната, регистрира ръководителят му арбитър Мариета Райкова в отчета за работата му през 2020 година, съобщи БГНЕС.
През регистрирания интервал магистратите от съда са работили върху 1363 от общ темперамент, приключили с 220 наказани лица и 70 оправдани.
През предходната година магистратите са дали 2 798 позволения за потребление на Специални разследващи средства (СРС).
От своя страна ръководителят на регистрира 680 каузи за 2020 година, прегледания от общо 15 съдии, наблягайки, че всички те се отличават с огромна фактическа и правна трудност. 52 са били въззивните каузи от общ углавен темперамент и 628 въззивни частни каузи. През 2020 година са постъпили 71 претенции за СРС-та, заяви още той.
 Прокурорите се жалват на евроинституциите от закриването на спецпрокуратурата и спецсъда Прокурорите се жалват на евроинституциите от закриването на спецпрокуратурата и спецсъда
Прокурори, следователи и правосъдни чиновници излязоха пред правосъдната палата в София на безмълвен митинг, съобщи БГНЕС. Вчера депутатите...
Магистратите подчертаха още, че Националното бюро за надзор върху потреблението на СРС-та е направило инспекция на дадени позволения, без да са открити нарушавания.
Председателите на профилираните съдилища още един път препотвърдиха позицията срещу тяхното закриване, какъвто спор бе издигнат след приемането на първо четене на промени в Закона за правосъдната власт и Наказателно-процесуален кодекс. На въпрос за какво ръководителят на Върховен касационен съд Лозан Панов не изрази поддръжка за магистратите по този въпрос, ръководителят на Апелативният профилиран съд Георги Ушев отговори: „ Аз персонално не съм и очаквал поддръжка от него “.
Според магистратите с възможното закриване на профилираното правораздаване се визира независимостта на съдиите.
„ Не се тормозим за нашия статут. Ако желаем, ние можем да остане в правосъдната система. Това, което ни тормози, е накърняване на нашата взаимозависимост при разглеждане на делата “, уточни той за законопроекта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР