Остър коментар за действието и бездействието на върховния главнокомандващ на

...
Остър коментар за действието и бездействието на върховния главнокомандващ на
Коментари Харесай

Урумов: Г-н Радев, вие махнахте Спецсилите от границата и я превърнахте в плячка на беззаконието

Остър коментар за действието и бездействието на висшия главнокомандващ на БА Румен Радев във връзка с опазването на границата насочи Александър Урумов, някогашен шеф на пресцентъра на МО.

 

Защо още преди една година Вие, господин президент, наредихте посредством служебните си държавни управления от границата да бъдат изтеглени военните елементи на Силите за специфични интервенции, като по този метод внезапно понижихте способността на българската страна да възпира увеличаващия се мигрантски напън?, пита Урумов в собствен пост във Facebook.

 

И насочва тежки въпроси към президента:

Защо наредихте на командира на Силите за специфични интервенции генерал-майор Явор Матеев да изтегли своите десантчици от българската граница?

 

Защо, воден от персоналната си вендета против непокорни Вам генерали изцяло отнехте ефикасен запас в помощ на Гранична полиция за възпирането на мигранти?!

 

Епицентър. бг напомня, че през 2018година по разпореждане на някогашния министър на защитата Красимир Каракачанов Специалните армейски сили бяха ситуирани по българо-турската граница за отпор на мигрантския поток. Базата на Силите за специфични интервенции бе ситуирана в региона на Малко Търново. В помощ на гранична полиция в този район действаха сред 45 и 50 командоси. Беше основана организация, при която кординатите на нарушителите се изпращат в оперативния център. След четири минути дежурната група към този момент бе в деяние. Благодарение на тази организация единствено от 6 август до 17.09. 2018 година бяха арестувани 232 незаконни емигранти при опит да преминат зелената граница с Турция в региона на Малко Търново точна там, където са минали в този момент мигрантите. Тогава Красимир Каракачанов съобщи: При нужда, при всеобщо появяване на огромни маси мигранти, ние сме подготвени и сме създали проекти за активизиране до 2700 души военнослужещи с близо 500 единици техника.

 

И по-късно по времето на служебния министър на защитата Георги Панайотов Силите за специфични операции  бяха изтеглени от границата и това е станало по искане на президента Радев, научи Епицентър. бг от изтомници от МО.

 

От изявлненията на министъра на правосъдието  Иван Демерджиев през днешния ден стана ясно, че сега българската граница е разграден двор и  прекосяването на мигранти през нея не е никакъв проблем. Заради жестоката злополука на рейс цялостен с мигрант, с полицейска кола в Бургас, при която починаха двама служители на реда, министър Демерджиев  изиска оставката на зам.шефа на Гранична полиция Моллов.

 

Ето целия пост на Александър Урумов във Фейсбук:

Господин президент, първа би трябвало да бъде Вашата оставка!

Уважаеми господин президент на Република България,

обръщам се към Вас заради трагичния случай през днешния ден, със починали двама български служители на реда, със следните въпроси:

Защо още преди една година Вие, господин президент, наредихте посредством служебните си държавни управления от границата да бъдат изтеглени военните елементи на Силите за специфични интервенции, като по този метод внезапно понижихте способността на българската страна да възпира увеличаващия се мигрантски напън?

Защо наредихте на командира на Силите за специфични интервенции генерал-майор Явор Матеев да изтегли своите десантчици от българската граница?

Защо, откакто сте чудесно осведомен, че в задачите въоръжени сили на Република България само Специалните сили са оборудвани с визьори за нощно виждане и само те са в положение да разпознават движещи се обекти надалеч преди да се приближат до границата?

Защо оттеглихте тези специфични армейски сили от защитата на границата и по този начин изцяло лишихте българската страна от каквато и да е подготвеност за изпреварваща реакция?

 

Защо, воден от персоналната си вендета против непокорни Вам генерали изцяло отнехте ефикасен запас в помощ на Гранична полиция за възпирането на мигранти?!

Защо, воден само от своята завист и злопаметност против генерал-майор Матеев, Вие, господин Радев, лишихте България от надеждна защита по границата и по този начин поставихте в риск здравето и живота на българските жители?

Днес Вашият вътрешен министър Дерменджиев в неудържима суматоха търси изкупителни жертви и желае оставката на зам. шеф на " Гранична полиция ".

Не, господин президент, " Гранична полиция " не е отговорна за Вашата злопаметност, която ги остави и тях безпомощни против заливащата границата ни с Турция мигрантска вълна.

Граничните служители на реда не са отговорни, че персонално Вие, който бяхте толкоз жаден за цялата власт в страната непременно, превърнахте българската граница в лесна плячка за беззаконието.

Не са отговорни и тези момчета от Сухопътни войски, които изпратихте без особено съоръжение и без специфична подготовка да дремят край граничната ограда и да се чудят какво в действителност вършат там.

Господин президент, след всичко посочено дотук - единствено обстоятелства, както добре знаете - е повече от двуличие да насъсквате вътрешния си министър да търси жертвени агнета в Гранична полиция.

Има морално виновен за днешната злополука и гибелта на двамата служители на реда и Вие елементарно можете да стигнете до него - задоволително е единствено да се погледнете в огледалото.

Не търсете отговорния отвън своя кабинет, господин президент.
Не търсете оставки и изкупителни жертви.

Отговорният сте персонално Вие, господин Радев!

И поради злополуката в страната - в случай че ще се подават оставки - Вие би трябвало да сте първият, който да подаде оставка!

Така постъпват доблестните мъже!

За разлика от страхливците. 

 



 

Демерджиев призна, че оградата ни с Турция “не е най-хубавото оборудване ” за прекъсване на мигрантския поток.  Освен че тук-там почвата под нея е корозирала и през нея мигрантите се промушвали, някои от оборудванията не работели. Трябвало да се изкоренят дървета и шубраци, които поникнали сред двата кльона, с цел да имат по-голяма видимост граничарите. Отделно мощно пресеченият терен към границата създавал усложнения при обхода.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР