Останалите звания Почетен гражданин на Варна и За заслуги към

...
Останалите звания Почетен гражданин на Варна и За заслуги към
Коментари Харесай

Почетен знак от кмета на Варна за Мария Чиприянова и Борислава Черкезова

Останалите звания „ Почетен жител на Варна ” и „ За заслуги към Варна ”, които се връчват на тържеството в Летния спектакъл, са препоръчани от инициативни комитети и утвърдени от Общинския съвет.

Мария Чиприянова, доайен на варненската художествена гимнастика и Борислава Черкезова, изпълнителен шеф на Фондация „ Карин дом “ ще бъдат отличени с почетен знак на кмета с лента. Този знак се дава на жители, номинирани от кмета на Варна.

Останалите звания „ Почетен жител на Варна ” и „ За заслуги към Варна ”, които се връчват на тържеството в Летния спектакъл, са препоръчани от инициативни комитети и утвърдени от Общинския съвет.

Мария Чиприянова е първата гимнастичка, която показва новите извършения по художествена гимнастика през 1953г., член на първия народен тим на България и първата жена, която получава званието занаятчия на спорта във Варна. Тя е била треньор в ЖСК Спартак и учител в Спортното учебно заведение в града. Вече 33 години, Чиприянова е основател, треньор и ръководител на Спортен клуб “ЧАР-ДКС “. Най-големите й триумфи, като треньор са свързани с присъединяване на Румяна Стефанова и Деспа Кателиева на 4-то СП във Варна и на 5-то СП в Куба.

Над 20 ученици на Чиприянова са удостоени със званието “Майстор на спорта ”. През 1969 г тя става първата жена, притежател на званието “Заслужил треньор ” във Варна, през  1999 г е оповестена за треньор на столетието във Варна, има и премия за десетте най-достойни варненки, а през 2000 година получава най-високото си публично самопризнание - “Почетен жител на Варна. Тя е разкрила гения на олимпийската шампионка на Варна Симона Дянкова.

Борислава Черкезова е обучител по предприемачество и маркетинг, академични учител и маркетингов специалист с опит в региона на брандинга, ръководства на взаимоотношения с сътрудници, въвеждане и ръководство на нововъведения и промени в корпоративния свят с над 15 години опит. Има магистърска степен по Международен маркетинг към ИУ Варна, а все още е докторант към катедра " Маркетинг " на ИУ- Варна.

От 2021 година Черкезова е изпълнителен шеф на Фондация „ Карин дом “, а главните неща, които реализира с екипа си е завършването на новия съвременен комплекс за обществени, просветителни и здравни услуги на фондация Карин дом. По този метод услугите за деца и фамилии доближиха до 42 % повече деца и фамилии за 2022.

В партньорство с Дирекция “ Здравеопазване “ към Община Варна бе открита и стратегия Водна рехабилитация за 65 деца с двигателни усложнения. Борислава Черкезова е деен член в Съвета за развиване на гражданското общество към Министерски съвет, Член на Националния съвет, член на работната група по Ранна детска намеса към EASP 9 Европейската асоциация на доставчиците на обществени услуги и други.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР