Основното, което притеснява БСП в този бюджет, е, че той

...
Основното, което притеснява БСП в този бюджет, е, че той
Коментари Харесай

Ирена Атанасова: Мнозинството на имунитетите не може да пипа Конституцията

„ Основното, което тормози Българска социалистическа партия в този бюджет, е, че той на процедура е противообществен. “

Това сподели в ефира на Euronews Bulgaria депутатът от Българска социалистическа партия Ирена Атанасова.

„ Дори там, където има нарастване или са планувани нараствания на заплатите , те не доближават и не се изравняват с инфлацията . С пенсиите е същото – 12% нарастване при 15% инфлация. Има цели публични браншове, където чиновниците са извънредно ниско заплатени. Затова в нашия вид предлагаме покачване на заплатите, да вземем за пример в Национален осигурителен институт, в опазването на здравето, висшето обучение “, разяснява тя.

Не сме съгласни с смяната на националния празник “, разяснява Атанасова предлагането на ПП-ДБ.

„ Много ясно пролича, че главното разделяне е по линията на националния празник. Дълбокото съмнение на нашата парламентарна група е, че това беше димката, зад която да се скрият другите промени, които се оферират “, добави тя.

Хора, изгубили доверието на гласоподавателите на последните избори, като ПП-ДБ, не би трябвало да пипат Конституцията, счита политикът от Българска социалистическа партия.

„ Не може болшинството на постовете, на омертата, на властта, на имунитетите, да пипа Конституцията. За да има промени в Конституцията би трябвало да има оптимално публично единодушие. Ние не считаме, че при тези условия този парламент може да прави това “, акцентира Атанасова.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР