Войната отново се върна в Европа и това е повод

...
Войната отново се върна в Европа и това е повод
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Европа може да бъде смъртна, ако я погребем в мислите си

Войната още веднъж се върна в Европа и това е мотив за преоценки. Европа може да бъде смъртна, в случай че всички ние я погребем в мислите си. Това съобщи някогашният външен министър и някогашен дипломат на България в Турция Надежда Нейнски пред БТВ.

Нейнски уточни, че въпросът е дали се усещаме европейци или не. Европа е философия, Европа е взаимност и Европа е сбъдната фантазия на генерации българи, които са считали, че достолепието, ползите и принадлежността ще ни дадат благоприятни условия, посочи тя. " Аз се усещам част от Европа, усещам моята страна част от Европа и бих желала да имаме самочувствие, само че и да създадем напъните, които да ни го донесат ", разяснява Нейнски.

Според нея европейските ще покажат накъде ще тръгне България, само че едно било ясно - трябвало да се покаже, че България отстоява участието си в Европейски Съюз. България би трябвало да мисли за огромните тематики -  и , само че не би трябвало да изпуска какво се случва и в Европа, прикани Надежда Нейнски.

Тя добави, че на европейските избори България би трябвало да каже дали ще подложи на риск своята геополитическа принадлежност.

Нейнски е безапелационна, че европейският свят би трябвало да се опълчи на опитите на Русия за завземане на демократичния свят. Русия дълго време се готвеше за нападението си против Украйна. Европа омаловажаваше риска от това, което Русия направи, а Русия желае нов геополитически ред и да си върне въздействието в Източна Европа, сподели още тя.

41% от българите са на мнение, че страната ни е спечелила от участието си в Европейски Съюз. Въпреки това 18% са на мнението, че това носи само загуби.
 Премиерът увери западни посланици в европейската ни ориентировка
Премиерът увери западни посланици в европейската ни ориентировка

Приоритет остават присъединението към Шенген по суша, приемането в еврозоната и ОИСР
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР