Основният свидетел по делото срещу братята Атанас и Пламен Бобокови

...
Основният свидетел по делото срещу братята Атанас и Пламен Бобокови
Коментари Харесай

Свидетел срещу братя Бобокови открит мъртъв в завод

Основният очевидец по делото против братята Атанас и Пламен Бобокови е бил открит мъртъв. Тялото на Васил Богданов е открито в цех в Костенец. Изяснява се дали мъжът е паднал или е скочил. Разследващите не са разкрили данни за принуждение.

Васил Богданов е бил дълготраен шеф на „ Монбат Рисайклинг “, а след началото на делото против Бобокови дава показания против тях и постъпва на работа в конкурентната „ Елбат “.

По време на разпита в съда Богданов дефинира като „ закононарушение против страната и децата на България ” активността на компанията „ Монбат ”, благосъстоятелност на предприемачите. Той добавя, че депонирането на рискови боклуци в Плевен е станало поради връзки с кмета на града. Като един от шефовете в завода в Монтана той твърдеше, че компанията генерирала рисков отпадък, който в началото изнасяла за Германия, само че по-късно предприемачите решили техни компании да го преработват.

Богданов подписва съглашение с прокуратурата и получава присъда една година условно с три години изпитателен период като член на групата на Бобокови. Той сътрудничи на проверяващите, а показанията му са употребени като съображение за ареста на Атанас Бобоков. Делото против братята бе върнато на прокуратурата.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР