Основният признак на токсична връзка е наличието на ревност, манипулация,

...
Основният признак на токсична връзка е наличието на ревност, манипулация,
Коментари Харесай

7 токсични навика, които бъркаме с любов и грижа

Основният симптом на токсична връзка е съществуването на ревнивост, операция, преобладаващо държание и така нататък За страдание, опитите да ни управляват не постоянно са толкоз явни. Психолозите изброяват най-честите операции.

Получавате непотърсена помощ
Има хора, които постоянно ще се притекат на помощ и във всеки проект, в това число финансово. Ако в любовни, другарски или фамилни връзки човек се пробва да ви помогне да преодолеете компликациите, без да ви пита дали имате потребност или не, тогава това е опит за определяне на надзор над вас. Има хора, които прелестно знаят, че тяхната помощ може по този начин да се каже да задължи обичания човек и да го принуди да се преценява даже с неща, които по принцип не харесва. Обикновено този вид операция е присъща за родителите, само че приятелите и всички останали, които имат значима роля в живота ни, могат да създадат същото.

Навикът непрекъснато да написа или да се обажда на нещо
Ако човек ви написа безспирно, това не е обикновено. Най-вероятно пред вас е характерен манипулатор и ревнивец. И написа не е с цел да ви направи щастливи. В множеството случаи това е прикрит метод да разбере къде сте и с кого.

Постоянни натяквания за направени жестове
Ако другар, родственик или сродната душа непрекъснато ви споделя какво са създали за вас в предишното или какво прави сега, най-добре се отървете от този човек. Той просто се пробва да ви накара да се чувствате отговорни. Такъв човек има потребност да сте наясно, че дава всичко от себе си за вас и изисква същото.

Принуда
Мнозина го считат за прелестно, само че до избран миг. Ако човек се опита по някакъв метод да ви принуди да извършите това, което съгласно него е израз на обич или почитание, тогава сте просто безочливо манипулирани.

Публични дарове
Това важи освен за мъжете, само че и за дамите. Ако някой, да вземем за пример, ви е подарил нещо скъпо и по-късно незабавно е разгласил история за това в обществената мрежа, знайте, че по-скоро желаят да се утвърди, в сравнение с да ви зарадва. Много хора дават нещо пред всички, с цел да получат непознатото удивление. Това е надалеч от същинската идея за обич или другарство.

Готовност да направи всичко за вас
Например, мъж може да каже, че може да ви обезпечи безусловно всичко, от което се нуждаете, по тази причина не е нужно да работите повече. Това не е нищо друго с изключение на опит за цялостен надзор над вас. Такова държание допуска, че индивидът желае да стесни обществения ви кръг колкото е допустимо повече. А е типично за манипулаторите.

Грижа за вашата известност
Ако някой непрекъснато ви споделя какво да облечете, по какъв начин да говорите с другите, в множеството случаи той не желае да ви помогне. За него е значимо да управлява външния ви тип и държание, с цел да наподобява по-добър от вас. Така се държат ревностни и несигурни мъже и дами, които държат да управляват половинката си във всичко.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР