Основният приоритет на управляващите в момента е само това –

...
Основният приоритет на управляващите в момента е само това –
Коментари Харесай

Николай Василев: Всеки месец държавният дълг нараства с 1 милиард лева

„ Основният приоритет на ръководещите сега е единствено това – раздаваме пари, харчим, усилваме дълга, подвигаме недостига и живеем единствено от актуализация на актуализация “. Това разяснява пред БНР Николай Василев, някогашен вицепремиер и някогашен министър на стопанската система.

Според него държавните ограничения са „ микромерчици “, които са в неверна посока.

Той не изключи вид „ през есента парите на държавното управление да свършат и да изискат следващата актуализация на бюджета “.

По думите му държавното управление възнамерява за един мандат да усили държавния дълг с още 20 милиарда лв.: „ Сега сме на 32 милиарда лв. дълг и вървим към 52 милиарда лв.. В тази връзка нашата компания постави на централно софийско кръстовище така наречен часовник на дълга, какъвто има по целия свят. Той демонстрира, че всяка секунда държавният дълг нараства с 333 лв., което е към 1 милиарда лв. на месец “.

Николай Василев изясни, че от Министерството на културата „вероятно ще бъдат принудени“ да махнат това електронно табло от постройката, което той дефинира като политическа офанзива.

Бившият министър на стопанската система разяснява готовността на България да влезе в еврозоната: „ Аз съм „ за “ влизането в еврозоната. Изостанахме с повече от 10 години. Можехме от дълго време да сме влезнали в еврозоната и да сме не запомнили. Бабини деветини са несериозните мнения, че цените щели да се удвоят след влизане в еврозоната “.

Той е безапелационен, че „ нищо няма да се случи с цените в супермаркетите, в 20 европейски страни не се е случило “.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР