Основният конкурент за лидерския пост в БСП на настоящата шефка

...
Основният конкурент за лидерския пост в БСП на настоящата шефка
Коментари Харесай

Крум Зарков остро срещу Нинова: Вие всекиго може да изхвърлите, другарко, резил!

Основният съперник за лидерския пост в Българска социалистическа партия на актуалната шефка Корнелия Нинова Крум Зарков изрази остро противоречие с метода, по който се постановат партийни санкции. Повод за фейсбук изригването му тази заран е неприсъственото съвещание на Националния съвет, който би трябвало да наложи глоба на шефа на Градския съвет на левицата Калоян Паргов. Столичният водач бе упрекнат в неглижиране на организацията в анонимка, зад която по информация на Lupa.bg стои самият някогашен ръководител на най-голямата конструкция в страната Румен Овчаров.

Интересното е, че Българска социалистическа партия към този момент разгласи налагането на глобата против Паргов, който няма да има право да се кандидатира за никакви постове от името на социалистите в идната една година и ще би трябвало да се раздели и с водачеството на левицата в София, и с началството на групата й в СОС, макар че краят на " съвещанието " към момента не е настъпил.

Зарков разяснява, че по този метод на процедура всеки може да бъде отхвърлен по персонално убеждение на председателката и без полемика.

" В първия ден от семейната ни изолираност (синът ни е с Ковид, като - да чукнем на дърво - дотук боледува относително леко) утринният обзор на значимите за мен сайтове, измежду които естествено е bsp.bg, ме сблъска със следната вест: “Националният съвет на Българска социалистическа партия наложи наказване на Калоян Паргов”. Не че съм се съмнявал в резултата от блиц акцията подписка-предложение-решение, само че въпреки всичко известието е неповторимо с уточнението, което съдържа, а точно: “Въпреки, че са събрани нужните гласове, има членове, които още не са упражнили правото си на глас. Крайният период изтича в събота, в 17.00 ч.”

Това малко изречение обрисува цялата глупост на ангажираната процедура - решението е взето, вие, в случай че желаете, гласувайте. Аз, несъмнено, ще гласоподавам ", съобщи депутатът-критик.

И добави: " Против съм наложената глоба, тъй като нейната цел не са нужните усъвършенствания на работата на градската организация, нито по-ярката ни опозиционност в Столичния общински съвет. Това не става с санкции, нито “на подпис”. Тук иде тирада за нещо надалеч по-елементарно. За проява на мощ.

От страна на централното управление на партията към локалните ръководители. Посланието е, че всеки може да бъде изхвърлен. Е, аз не мисля по този начин, тъй като имам вяра, че силата принадлежи не на този, който гони, а на оня, който притегля. И по този начин ще бъде! ", като загатна за своята кандидатура за ръководител.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР