Основният им приоритет е приемането на двете страни в ШенгенОсновен

...
Основният им приоритет е приемането на двете страни в ШенгенОсновен
Коментари Харесай

Шефовете на „Гранична полиция“ от България и Румъния се срещнаха в Русе

Основният им приоритет е приемането на двете страни в Шенген

Основен приоритет на Главна дирекция (ГД) „ Гранична полиция “ в България и Главния инспекторат на граничната полиция на Румъния е дейната работа по приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство. Около това се сплотиха участниците в работна среща сред шефа на Групово дело „ Гранична полиция “ основен комисар Росица Димитрова и ръководителя на Главния инспекторат на граничната полиция на Румъния основен полицейски комисар Виктор Щефан-Ивашку, която се организира през днешния ден в Русе, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Срещата е по самодейност на българската страна.

На диалозите участваха управителни чиновници от двете структури, както и представители на съпределните районни дирекции - РДГП „ Русе “ и Териториалния инспекторат на граничната полиция в Джурджу и Териториалния инспекторат на бреговата защита в Констанца.

Основна тематика на диалозите бяха съществуващите благоприятни условия за усилване на взаимоотношението по линия на гранично-полицейското съдействие сред двете страни, както и оправянето с настоящите миграционни провокации.

По време на срещата бяха дискутирани и опциите за усилване на общите дейности по предварителна защита против деянията на корупция и образуването на междуведомствена смесена работна група, на която да се разискват настоящи проблеми, свързани с граничния надзор сред двете страни, както и с вероятността за използване на компенсиращите ограничения от момента на присъединението към Шенген.

Припомняме ви, че на 8 декември 2022 година Съветът на Европейския съюз по правораздаване и вътрешни работи отхвърли с 25 гласа " за " и два " срещу " предлагането България и Румъния да се причислят към Шенген.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР