Основните упреци вътре в БСП били, че лидерката и Елена

...
Основните упреци вътре в БСП били, че лидерката и Елена
Коментари Харесай

Соцелитът: Корнелия загуби за втори път спечелени избори и окончателно разцепи БСП

Основните упреци вътре в Българска социалистическа партия били, че лидерката и Елена Йончева водили персонални борби, вместо да печелят огромната война с ГЕРБ, както и че съзнателно скрили Сергей Станишев

Къде е Сергей Станишев? И какъв брой гласа съумя да вземе? Това бяха двата въпроса, които най-често в неделя си задаваха един на различен социалистите.

При 57% преференции президентът на ПЕС най-вероятно е доближил компактно своята някогашна другарка и лидер на евролистата на Българска социалистическа партия Елена Йончева. В понеделник ще е ясно тъкмо какъв брой гласа е привлякъл някогашният ръководител на Българска социалистическа партия, който актуалната лидерка въобще не желаеше в листата.

57% % преференции обаче за доста от известните лица в партията значат публично делене на Българска социалистическа партия на две. Според един от престижите на “Позитано ” Корнелия

Нинова е

направила на

този избор 2

неправилни хода:

1. За повторно е изгубила извоювани избори, каквато беше обстановката с последните парламентарни през 2017 година Тогава на прага им социолозите даваха “кантар ” и даже лек превес на алените, а в изборната нощ едни близо 6% закъснение от ГЕРБ поляха Българска социалистическа партия със леден душ (27,93% против 33,54%).

2. Лидерката на Българска социалистическа партия дефинитивно е разцепила партията на две, откакто разчерта рискови разграничителни линии в последните 2-3 години.

Според червени деятели от Пловдив, Стара Загора и Варна предизборната акция на Българска социалистическа партия безусловно се е сринала в последните две седмици, и то след дейното появяване в телевизионни студия на лидерката Нинова.

“Агресивността, разчистването на персонални сметки не съумя да консолидира двете ядра на партията и изплаши периферията ”, е анализът на един от регионалните водачи на Българска социалистическа партия.

Има отчаяние и от представянето на към този момент евродепутатката Елена Йончева, която или влизала в пояснителен режим, или атакувала персонално Борисов. Тя не съумяла да изясни нито съществуването на офшорната си компания с Цветан Василев, нито е задала някакви европейски тематики.

В Българска социалистическа партия не стопират да разясняват предизборния клип, в който нямало нито едно лице, което да е член на соцпартията. Рекламирали се единствено кандидат-депутатите от гражданската квота.

“Корнелия като че ли

се срамуваше

от личната

си партия ”, подозира човек от пловдивското соцръководство.

“Скриването ” на Станишев от медиите пък, както и директното блокиране на неговите срещи в страната на процедура оставили Българска социалистическа партия без европейските тематики.

Левите в Европа говорели по време на своята акция за обществени промени, тук левите говорели за къщи, деца и любовници.

Българска социалистическа партия по този начин не съумяла да каже ясно къде ще бъде в Европейския парламент - ляво, в дясно, в центъра или някъде другаде.

Основният укор на опозицията в Българска социалистическа партия обаче е, че Корнелия Нинова и Елена Йончева водили персонални борби, вместо да завоюват огромната война с ГЕРБ. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР